22_03_29_erdmost_nincskep

Két érdi helyszínen volt bombariadó vasárnap – Frissítve!

22_03_29_erdmost_nincskep

Két érdi helyszínen volt bombariadó vasárnap – Frissítve!

Most kaptuk a hírt: a hajléktalanszállót is ki kellett üríteni bombariadó miatt, nem csak a Stop Shop bevásárlóközpontot, sőt, egy battai szociális intézményt is érintett a fenyegetés. Robbanószerkezetet egyik helyen sem találtak. A rendőrség szerint hétfőn már a bejelentőről is lesz információ.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Legfrissebb értesüléseink szerint nem csupán a Stop Shop épületét, hanem az érdi hajléktalanszállót és egy százhalombattai szociális intézményt is érintette a vasárnapi bombariadó.

A rendőrségre délután kettőkor érkezett a bejelentés, hogy az érdi, valamint a battai szállóban és a Stop Shopban bombát helyeztek el.

Stehlik Krisztián, az érdi hajléktalanellátó vezetője kérdésünkre elmondta: a Fehérvári úti épületben körülbelül húsz ellátott volt vasárnap délután, ők percek alatt elhagyták az épületet, rendőri segítséggel. Mivel ilyen kevesen voltak, a szomszédos melegedő két helyiségében helyezték el a lakókat.

– A keresők hamarosan megérkeztek, átvizsgálták a szállót, és délután öt órára bizonyossá vált, hogy nincs bomba az épületben. Ekkor visszaengedtek mindenkit. Az önkormányzat intézkedett, hogyha indokolt, az Érd Aréna fogadja a lakóinkat, de erre végül  nem volt szükség, a jelenlévőket biztonságosan el tudtuk helyezni – tette hozzá Stehlik Krisztián. Tudomása szerint az intézményben korábban nem volt még bombariadó.

Szabó Gábor százhalombattai önkormányzati képviselő a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a battai Vöröskereszthez tartozó létesítményből közel száz embert kellett elszállítani a bombariadó miatt a Zenálkó Etel Közösségi Házba. „A rendőrség emberei átvizsgálták az épületeket, és estére már vissza is mehettek a lakók, információim szerint a gyanúsított már a hatóság vendégszeretetét élvezte, mire visszaszállítottunk mindenkit” – írja.

Friss információk:

Délután öt órakor fejezték be a vizsgálatot a rendőrök a Stop Shop épületében, robbanószerkezetet nem találtak. Ami a bejelentő személyét illeti, értesüléseink szerint hétfőn már többet tudnak mondani az elkövetőről.

Eredeti hírünk:

Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tudósítónknak elmondta: délután kettőkor lezárták és kiürítették a bevásárlóközpontot. Az intézkedésre bejelentés alapján került sor. 

A helyi és helyközi buszjáratok a pályaudvar érintése nélkül közlekednek. Információink szerint a vonatforgalomban nincs fennakadás. 

A rendőrség tájékoztatása alapján a bevásárlóközpont átvizsgálása még jó ideig, akár órákig is eltarthat.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email