22_03_29_erdmost_nincskep

Virtuális fánksütés Diósdon

22_03_29_erdmost_nincskep

Virtuális fánksütés Diósdon

Spéth Géza Diósd polgármestere közösségi oldalán számolt be a járványügyi helyzetről Diósdon, és arról is, hogy a hagyományos fánksütés helyett idén videó film segítségével avatják be az érdeklődőket a fánkkészítés rejtelmeibe.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya tájékoztatása szerint 10 fő diósdi lakos áll, 9 lakcímen kötelező járványügyi megfigyelés alatt az otthonában.”- olvasható Spéth Géza Facebook oldalán.

Mint írja, sem az önkormányzati fenntartású Zöldfa Bölcsődében, sem a Diósdi Eötvös József Német Nemzetiségi Általános Iskolában, sem pedig a Polgármesteri Hivatalban nem történt koronavírus járvánnyal kapcsolatos megbetegedés. A Diósdi Dió Óvodában a Kocsis utca tagintézményben történt megbetegedés miatt egy csoport került kötelező járványügyi megfigyelés alá, amely csütörtökön éjfélkor megszűnt.

A polgármester arról is ír, hogy a vírushelyzet miatt idén elmarad a hagyományos fánkkészítés a Tájházban, amely nagy népszerűségnek örvendett a gyerekek körében. „A Kék Géza Művelődési Ház és Könyvtár dolgozói az adventi időszakhoz hasonlóan videó film készítésével fogják megörvendeztetni a kicsiket és nagyokat, beavatva őket a fánkkészítés titkaiba és megismertetve őket egyéb farsangi hagyományokkal.”

Az önkormányzat egyébként továbbra is biztosít mosható textilmaszkot az azt igénylők részére. Az igényléseket az onkormanyzat@diosd.hu e-mail címen vagy a 23/381-783-as telefonszámon jelezhetik munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8-15.00 óra, pénteken 8-12 óra között.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email