22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a fordulás után nem bírta az Óvár tempóját az ÉRD

22_03_29_erdmost_nincskep

Női kézi: a fordulás után nem bírta az Óvár tempóját az ÉRD

Bár az első húsz percben még jól tartotta a lépést a Mosonmagyaróvárral az ÉRD, a játékrész végén négygólos előnybe kerültek a Lajta-partiak, akik végül simán, 35–26-ra nyertek a női kézilabda NB I nyolcadik köréből elhalasztott mérkőzés pótlásán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hosszú idő után szinte a teljes keretét tudta nevezni a Mosonmagyaróvár elleni bajnokira Horváth Roland, igaz, a hosszútávú sérüléssel bajlódó beállópáros, Simon Armilla és Zsiborás Luca továbbra sem állt rendelkezésre.

Egy másik beálló azonban valósággal szárnyal az elmúlt hetekben. Paróczy Sára ugyanis a Lajta-partiak ellen ott folytatta, ahol az elmúlt meccseken abbahagyta, hiszen az ő hathatós közreműködésének köszönhetően nem lépett meg már az első percekben az Óvár.

Az érdiek ugyanis igyekeztek tartani a lépést a vendégekkel, de Simona Szarkovát nem sikerült tartani.

Az első húsz perc után még kifejezetten szoros volt az állás (9–9), de a játékrész utolsó tíz percében elkapták a fonalat Gyurka János lányai, akik már a szünetre is négygólos, 18–14-es előnnyel vonulhattak.

A játék képe a második félidőben valamelyest változott, de ez csak azt jelentette, hogy a Mosonmagyaróvár egyre jobban érvényesítette az akaratát. Horváth Rolandnak pedig a 39. percben 25–16-os hátránynál időt is kellett kérnie. Más kérdés, hogy az újabb eladott labdát Hajtai Vanessza gólra váltotta, tízre növelve a különbséget a felek között (16–26).

Igaz, ezután sikerült gyors támadásokat vezetnie a házigazdának és visszajönni mínusz hétre is, de amíg az ÉRD minden gólért alaposan megküzdött, addig a vendégek könnyedén vették be Györkös Rebeka vagy Győrffy Alexandra kapuját és vissza is állították a közte tízet (21–31).

Innentől kezdve az ÉRD-nek már nem volt visszaút, hiába próbáltak meg mindent Mód Noémiék, a dinamikusan és kevesebb hibával játszó Mosonmagyaróvár sima 35–26-os győzelemmel vitte el a két pontot Érdről.