22_03_29_erdmost_nincskep

Jönnek a keresztféléves felvételi ponthatárok

22_03_29_erdmost_nincskep

Jönnek a keresztféléves felvételi ponthatárok

Várhatóan január 25-én hirdetik ki a keresztféléves egyetemi felvételi ponthatárokat, a háttérben pedig már zajlik a beküldött dokumentumok, módosító kérelmek feldolgozása. A felvételi összpontszámok is ennek függvényében alakulnak az E-felvételi felületén.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A jelentkezők az E-felvételi  Jelentkezések és pontszámok menüpontjában nézhetik meg az egyes jelentkezési helyeiken számított felvételi összpontszámukat és annak részleteit – írja a Felvi.hu.

A ponthatároktól függ, hogy a jelentkező melyik általa megjelölt képzésre kerül be. Mindenki csak egy helyre nyerhet felvételt, mégpedig az általa megjelölt jelentkezési helyek közül az első olyanra, amelynél a pontszáma eléri vagy meghaladja a megállapított ponthatárt. Előfordulhat, hogy megfelelően felkészült jelentkezők hiányában vagy egyéb okok (például az oktatáshoz szükséges, a felvétel alapvető feltételeit teljesítő minimális létszámnál kevesebb jelentkező) miatt egyes helyeken a meghirdetés ellenére sem indul új évfolyam.

Az Oktatási Hivatal minden jelentkezőnél  besorolási döntést hoz, az erről szóló határozat elérhetővé válásáról pedig elektronikus levelet küld ki a jelentkezőket legkésőbb január 25-ig. A besorolási határozat szintén az E-felvételi felületéről tölthető le.

A besorolást nyert jelentkezőnek az érintett felsőoktatási intézmény legkésőbb február 2-ig felvételi határozatot küld, és tájékoztatja a felvett jelentkezőt a hallgatói jogviszony létesítésének feltételeként meghatározott beiratkozás helyéről, idejéről és az ezzel összefüggő teendőkről is.

A besorolási döntés ellen jogorvoslattal lehet élni, ennek szabályait a Felvételi tájékoztatóban lehet olvasni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email