22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: Egyre szorosabb

22_03_29_erdmost_nincskep

Jégkorong: Egyre szorosabb

Az Érdi Újság legutóbbi lapszámának megjelenésétől számítva napra pontosan két évvel ezelőtt a Fehérvári Titánok–UTE Erste Liga mérkőzéssel avatták fel az Érdi Jégcsarnokot. A Velencei úti létesítmény azóta a Kárpáti Farkasok utánpótlás-nevelő műhelye, ahol ahol töretlenül folyik a munka.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az egyesület fejlődését jól jelzi, hogy az U8-as, U10-es és U12-es korosztályokban is több csapattal tudnak kiállni, míg idén már az U14-esek is elindultak. Bár a három kisebb csapatnál hivatalosan nem számolják az eredményt, az előrelépés úgy is lemérhető, hogy a legügyesebbek már a legerősebb bajnokságban játszanak. És ott sem pofozógépek.

Hegyi Ádám, a Kárpáti Farkasok szakmai vezetője arról számolt be, hogy egyre inkább felveszik a versenyt a nagy klubokkal. Nemrég például az U12-esek hazai környezetben értek el – nem hivatalosan – 3–3-as döntetlent a székesfehérvári ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia növendékei ellen, de korábban az egyik legjobbnak számító UTE-t is sikerült felülmúlniuk.

„Erőt ad, ha egy papíron erősebb csapatot meg tudunk verni, de nem az eredményt nézem, hiszen azt hivatalosan nem is számolják, hanem a meccs képét. Azzal pedig elégedett vagyok. A gyerekek örömmel jönnek edzésre és sok mosolygós játékban van részünk, ezért dolgozunk”

– hangsúlyozta Hegyi Ádám. A szakmai vezető hozzátette, a járványhelyzet ellenére is sikerült új játékosokat toborozniuk.

„Azt bánjuk, hogy nem lehet iskolai és óvodai korcsolyaoktatást tartani. Ez egyrészt nekünk toborzási lehetőség, másrészt a gyermekeknek is hasznos, ha megtanulnak korcsolyázni.”

A klubot szisztematikusan építik fel, nem véletlen, hogy a sportágat nemrég kezdők még a gyengébb, piros bajnokságban szerepelnek, de a szorgalmas gyerekek kitartó munkájukkal hamar a legerősebbek között találhatják magukat.

„Van, aki két-három hónap alatt a pirosnál magasabb szinten tud játszani, de egy szezonon belül ritka, hogy valaki a pirosban kezdi és a kékben fejezze be, viszont erre is volt már példa”

– fejtette ki Hegyi Ádám.

Az idén először elindított U14-es együttes bár a szezon elején még többször nagyarányú vereségeket szenvedett a második legerősebb, A2-es bajnokságban, tanulóévének derekán egyre szorosabb meccseket produkál:

„Direkt ilyen erős bajnokságba neveztünk, mert úgy voltunk vele, hogy magasabb szinten többet tanulhatnak a gyerekek, és ebben a korban nem akkora probléma, ha beleszaladunk egy-egy pofonba. Azt mondhahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, jó irányba haladunk. A Győrtől például itthon 11–1-re kikaptunk a szezon elején, néhány hete pedig csak egy góllal Győrben”. Terveik szerint a következő idényre tovább bővül a Farkasok, hiszen szeretnék elindítani az U16-os csapatot is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email