22_03_29_erdmost_nincskep

A magyarok közel felének csökkentek a bevételei

22_03_29_erdmost_nincskep

A magyarok közel felének csökkentek a bevételei

A magyarok mindennapjait sok szempontból keresztülhúzta a járvány, sokak számára az anyagiak okozzák a legnagyobb törést. Egy friss kutatás szerint a magyarok közel felének csökkentek a bevételei, ugyanakkor felértékelte a megtakarítások és az öngondoskodás fontosságát.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A magyarok mindennapjait sok szempontból keresztülhúzta a járvány, három területen kiemelkedő változást tapasztaltak az elmúlt év harmadik negyedévében – derül ki a K&H biztos jövő indexének legfrissebb eredményeiből.Vegyes képet mutat a járvány bevételekre gyakorolt hatása a K&H biztos jövő indexe szerint. A harmadik negyedévben a megkérdezettek 46 százaléka nem tapasztalt változást, elenyésző, 4 százalékos azoknak az aránya, akik növelni tudták a bevételeiket a járvány ellenére. A magyarok közel 50 százaléka, azaz minden második ember viszont veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, ami átlagosan havi 48 ezer forintot tett ki. Ez azt jelenti, hogy a járvány miatt bevételcsökkenéssel szembesülő válaszadók közel felének havonta 48 ezer forintnál kisebb, a másik felének pedig ennél nagyobb visszaesést okozott a járvány.

A járvány – amellett, hogy sokaknál anyagi téren negatív változást hozott – felértékelte a megtakarítások és az öngondoskodás fontosságát, hogy egy későbbi krízishelyzetben vagy éppen a nyugdíjba vonulás után az érintettek stabilabb anyagi helyzetet teremthessenek maguknak.

A járvány, valamint annak jövedelemre gyakorolt hatása indirekt módon arra is felhívja a figyelmet, hogy aki csak teheti, igyekezzen minél előbb megkezdeni a takarékoskodást előre nem látható helyzetekre és hosszabb távon pedig az időskorára, hiszen az elöregedő társadalom miatt egyelőre nem lehet tudni, hogy a nyugdíjba vonulók mekkora havi juttatást kapnak majd az államtól. Ahhoz, hogy megfelelő életszínvonalon élhessenek, érdemes megtakarítással érkezni a nyugdíjkorhatárhoz- mondta Székely Pálma, a K&H Biztosító életbiztosításokért és saját értékesítési csatornákért felelős vezetője.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email