22_03_29_erdmost_nincskep

Nincs megállapodás a minimálbérről

22_03_29_erdmost_nincskep

Nincs megállapodás a minimálbérről

A portfolio.hu információi szerint a munkaadók és a munkavállalók Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának január 13-i ülésén nem sikerült megállapodni a 2021-es minimálbérről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A portálnak Perlusz László, a VOSZ főtitkára elmondta, a tárgyaláson 3 %-os emelést javasoltak, de a 4%-os növekedésbe is benne lettek volna a munkaadók, ebbe a munkavállalói oldal képviselői azonban nem egyeztek bele.

„A hivatalos infláció feletti növekedést is el tudtak volna fogadni a munkaadói oldalon, ami reálbér-emelkedést jelentett volna a minimálbéres munkavállalók számára az idei évben” – mondta Perlusz a Portfoliónak.

A portál megjegyezte, a kormányzati oldal a tárgyalásokon megerősítette, hogy az emelés nem lehet visszamenőleges hatályú, így ha megállapodnak, februártól lehet növelni a béreket. Emlékeztettek, 2020 végén nem tudtak megegyezni a 2021-es minimálbérről és a garantált bérminimumról, ezért a tárgyalások idén folytatódtak.

A munkavállalói oldal képviselői 5%-os minimálbér-emelést szeretnének elérni. A Portfolio információi szerint volt olyan munkavállalói képviselet, amelyik a 4%-os emelést elfogadta volna a VKF ülésen, de volt olyan, amelyik nem. Vagyis az oldal képviselői megosztottak voltak, a Magyar Szakszervezeti Szövetség ragaszkodik az 5%-hoz.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email