22_03_29_erdmost_nincskep

Közel félezer új busszal bővülne a Volánbusz

22_03_29_erdmost_nincskep

Közel félezer új busszal bővülne a Volánbusz

Két új közbeszerzési eljárást írt ki a Volánbusz járműflottáját biztosító Volán Buszpark Kft. 503 új autóbusz beszerzésére. Mindkét pályázatra február 8-ig várják az ajánlatokat – közölte a társaság hétfőn a Magyar Távirati Irodával.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint írják, a hosszú kivitelű buszokból a tervek szerint – a közbeszerzési eljárás eredményes lefolytatása után – 50 darab, szóló, alacsony belépésű, légkondicionált, környezetkímélő, dízelüzemű autóbuszt vásárolnak. A járművek minimum 95 férőhellyel – ebből legalább 50 ülőhely –, illetve fedélzeti utastájékoztatási- és kamerarendszerrel kell rendelkezniük. Hozzátették, a buszokon a győztes beszállítónak a második ajtóval szemben speciális, babakocsival vagy kerekesszékkel használható helyet kell kialakítania.

A másik közbeszerzésben 453 szóló, alacsony belépésű, légkondicionált, 80 utas szállítására alkalmas jármű érkezhet a társasághoz. Elvárás, hogy az autóbuszokon legyen elektronikus utastájékoztatási rendszer, fedélzeti kamerarendszer, kerekesszék elhelyezésére kialakított speciális férőhely és a felszállást segítő rámpa.

A társaság azt is megjegyezte, a járműveket legalább az EURO-6D előírásoknak megfelelő dízelmotorral kell felszerelni. Részletezték: a nyertes pályázónak az adásvételi szerződés aláírásától számítva 15 hónapon beül kell leszállítania, így azok 2022 első felétől állhatnak forgalomba.

Emlékeztetnek, 2018 ősze óta 866 új és újszerű autóbuszt állítottak forgalomba és 2021-ben is 827 darab helyközi és egy helyi, elektromos autóbusz beszerzését tervezik.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email