22_03_29_erdmost_nincskep

Tévés szereplésre vágyott – megkapta

22_03_29_erdmost_nincskep

Tévés szereplésre vágyott – megkapta

Az érdi rendőrök létrán mászva, házról házra járva, 48 órán belül elfogták azt a 21 éves, lakcím nélküli férfit, akit gépkocsi-feltöréssel és betöréssel gyanúsítanak. Elfogásakor azt kérdezte, benne lesz-e a tévében? - írja a police.hu

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Utcán parkoló, feltört gépkocsija szomorú látványával szembesült a tulajdonos 2021. január 5-én reggel. A jármű egyik ablakát betörték, a kocsiból hiányzott a rádió, a mélynyomó, az erősítő, egy bicska, egy elemlámpa és a szerszámai. Aznap este egy másik, lakásbetörésről szóló bejelentést is kaptak a rendőrök. Egy épülő ház hátsó teraszajtajának üvegét valaki benyomta, elvitt egy kávéfőzőt 6 doboz kapszulával, 3 darab papucsot, egy rádiós hangfalat, egy mobiltöltőt és egy halom csokoládét. A lopással okozott kár meg sem közelíti a betöréskor okozott rongálási kárt, amely 100 ezer forintra rúg.

Az érdi rendőrök számára hamar világossá vált, a két bűncselekmény nagy valószínűséggel egy emberhez köthető, így a két helyszínen és annak környékén gyűjtött információkat, valamint a helyszíni szemlék adatait elemezve 48 órán belül megnevezték a tettest, a 21 éves V. Adriánt. Felkutatását nehezítette, hogy a férfinek nincs állandó, vagy ideiglenes lakcíme, ezért rokonainál, ismerőseinél kérdezősködtek. Mindenhonnan jutott némi információmorzsa, egy lehetséges tartózkodási hely, de nem találták. Míg a rendőrök egy része a címeket járta le, kollégáik az utcákat rótták, végül utóbbiak jártak sikerrel, 2021. január 7-én este a Szalonka utcában gyalogolva vették észre. Menekülésre esélye sem volt.

A tévében is benne leszek? – tette fel a kérdést bilincselése után V. Adrián, aki kihallgatásán már nem bizonyult közlékenynek. Az alkalmi munkából élő férfi panaszt tett a gyanúsítás ellen, érdemi vallomással nem állt elő. Nem volt szükség szószaporításra a mintavételen, ahová azért vitték a rendőrök, mert a zsebében talált cigarettás dobozból egy gyűrött, zöld növényi törmeléket rejtő alufóliagombóc került elő, és a gyorsteszt THC-re pozitív eredményt mutatott.

V. Adrián ugyan tagadta a bűncselekmény elkövetését, a rendőrök azonban olyan bizonyítékok birtokában vannak, amelyek alátámasztják gyanújukat. Telefonjának üzenetei között találtak fotókat az ellopott és általa eladásra kínált zsákmányról, meglettek a kávékapszulák, a papucsok, a bicska.

Az Érdi Rendőrkapitányság két rendbeli lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az őrizetbe vett V. Adrián ellen, egyben kezdeményezik letartóztatását.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email