22_03_29_erdmost_nincskep

Az idősotthonokban is megkezdődik a vakcinák beadása

22_03_29_erdmost_nincskep

Az idősotthonokban is megkezdődik a vakcinák beadása

Az oltási tervnek megfelelően az egészségügyi dolgozók oltása mellett fokozatosan megkezdődik az idősotthonok dolgozóinak és lakóinak oltása is. Csütörtökön az ország négy legnagyobb létszámú idősotthonában kezdik meg az oltást a mobil oltócsapatok.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A mobil oltócsapatok az intézményen belül fogják elvégezni a védőoltást a már bevezetett protokoll szerint.     A
Az idősotthonok oltása kiemelten fontos, hiszen a koronavírus-fertőzés különösen veszélyes az idősekre és a zárt közösségekre.
A fővárosi Pesti úti idősotthonban több mint félezer idős ember, és kétszáz fölött van a dolgozók száma. Emlékezetes, hogy a járvány első hullámában ez az idősotthon vált az egyik legnagyobb gócponttá, ahol az első hullámban 55 idős ember halt meg, 313 gondozott, és 26 dolgozó fertőződött meg.

Az egészségügyi dolgozók kórházi oltópontokon zajló oltása mellett tehát az idősotthonokban is megkezdődik a védőoltás. Az igényfelmérések minden idősotthonban, fekvő ellátást nyújtó szociális intézményben megtörténnek. Arra biztatják a dolgozókat és az időseket, hogy védjék magukat és éljenek az oltás lehetőségével! Az oltások ütemét a Magyarországra érkező vakcinaszállítmányok határozzák meg.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email