22_03_29_erdmost_nincskep

Megvannak az illegálisan szemetelők!

22_03_29_erdmost_nincskep

Megvannak az illegálisan szemetelők!

Tetlák Örs, Érd alpolgármestere közösségi oldalán számolt be róla, hogy megtalálták azt a gépjárművet és rendszámot, melyből a levendulásban nagyobb mennyiségű hulladékot helyeztek ki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint beszámoltunk róla, január 4-én a délelőtti órákban egy kisteherautó sofőrje nagy mennyiségű hulladékot helyezett el az érdi levendulásban. A szemetelőt egy kutyáját sétáltató lakos észrevette, fotókat, videókat készített és a közösségi oldalon kért segítséget.

Az alpolgármester arról számolt be, amikor megkapta az értesítést az esetről, rögtön a városrendészet, a polgárőrök és a természetőrök segítségét kérte és a hatósági csoportot is értesítette.

„A polgárőrök és a természetőrök átnézték a kirakott hulladékot és a helyszínt, az időpont alapján pedig végignézték a kollégák a köztéri kamerák felvételeit. Miközben kis túlzással fél Parkváros a furgont és a szemetelőket kereste, a felvételek alapján meglett a gépjármű és meglett a rendszám is!”

– fogalmazott az alpolgármester, kitérve arra is, hogy a szemetelőkkel szemben megindult a hatósági eljárás és az elkövetők a kitett hulladék mennyisége és minősége alapján komoly bírságra számíthatnak.

Tetlák Örs beszámolt arról is, hogy az Érd és Térsége Hulladékkezelő január 6-án elszállítja a kirakott hulladékot.

A Biai erdőtől Százhalombattáig tartó túraösvény érdi szakasza, a LevenDuna útvonal nemrég került fel a Természetjáró Szövetség útvonalai közé. Annak érdekében, hogy minél kevesebb legyen a szemét, tavaly kikerült egy úgy nevezett plogging kuka is az Esztergályos utcában. A svédországi eredetű plogging lényege, hogy a futó kocogás közben szemetet szed.

Ha illegális szemétlerakást észlel a városban, az alábbi telefonszámokon, illetve email-címen tehet bejelentést 0-24 óráig:

Aki települési hulladékot a közterületen engedély nélkül lerak, elhelyez, vagy nem a kijelölt lerakóhelyen rak le szabálysértést követ el. A helyszíni bírság összege ötvenezer forinttól százezer forintig terjedhet. Aki pedig a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el, természetes személy esetén 200.000,- Ft-ig, jogi személy esetén 1.000.000.- Ft-ig terjedő közigazgatási bírsággal sújtható.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email