22_03_29_erdmost_nincskep

Érd legtetejétől a legaljáig

22_03_29_erdmost_nincskep

Érd legtetejétől a legaljáig

Hamarosan hivatalosan is túraösvénynek nyilvánítják és megjeleni a Magyar Természetjáró Szövetség útvonalai között az Érd „legtetejétől legaljáig” tartó mintegy tizenöt kilométeres szakasz, a LevenDuna.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Esztergályos utca végén, az egykori lőtér szomszédságában található Levendulás hamarosan az önkormányzat tulajdonába kerül. Túl azon, hogy a LevenDuna kiindulópontja, a tervek szerint akár kilátó, akár valamilyen szabadidős sporttevékenység (erdei tornaeszközök, futóösvény) otthonául is szolgálhat, tudtuk meg Tetlák Örs alpolgármestertől.

A LevenDuna különlegessége, hogy úgy visz végig minket a városon, hogy szinte kizárólag zöldterület mentén haladunk. Ez azt jelenti, hogy akár a köztes megállóknál (Tárnoki út, Szilvafás park, Darukezelő utcai park, Bíbic utca végén lévő gyalogos aluljáró iskolakertje) is lehetnek hasonló pihenő- vagy sporteszközök.

Egyelőre az Esztergályos utcai és a Tőzike tanösvénynél (Duna-part, Beliczay-sziget) található állomás kapja meg a sárga, helyi jelentőségű természetvédelmi területet jelölő felfestést. A téli túrák szerelmesei már kipróbálhatják az ösvényt, de teljes egészében csak tavasszal festik fel a nyomvonalat jelző szimbólumokat. Ez a sárga jel mellett egy lila hullám lesz: utalva a levendula színére és a Duna hullámaira. A végleges útvonalat addig is elérhetővé teszik minden lehetséges platformon, a végpontokon például QR-kódokkal.

A túraútvonal tovább „bővíthető”, hiszen a sárga jelzés nemcsak a tizenöt kilométeres érdi szakaszra érvényes, hanem a biatorbágyi erdőtől a százhalombattai keresztig, a Duna partjáig, további öt kilométeren keresztül tartana. A tervek között szerepel, hogy valamilyen formában további helyi jelentőségű területeket, a Czabai-kertet vagy a Papi földeket, a tárnoki kőfejtőt vagy a százhalombattai halomsírokat is a LevenDuna túraösvény részévé tegyék.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email