22_03_29_erdmost_nincskep

Magyar orvost tüntetett ki a brit királynő

22_03_29_erdmost_nincskep

Magyar orvost tüntetett ki a brit királynő

Az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban végzett, rendkívül fiatal és tehetséges, Walesben élő Szakmány Tamás orvosprofesszor a Brit Birodalmi Rend tagja lett, miután II. Erzsébet királynő kitüntette a súlyos betegek kórházi ellátása terén végzett hatékony munkájáért.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS




 

Szakmány Tamás az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban érettségizett, majd a Pécsi Tudományegyetemen szerzett orvosi diplomát. 2004-ben ment ki Angliába, hogy tapasztalatot szerezzen, majd az aneszteziológus előbb Liverpoolban, majd a walesi Gwenti Kórházban dolgozott, miközben a Cardiffi Egyetem is professzornak hívta.

A koronavírus-járvány alatt Szakmány professzor lett a súlyos betegek kórházi ellátásának walesi koordinátora. A királynő a hatékony munkáját ismerte el a kitüntetéssel.

Érd polgármestre saját Facebook-oldalalán azt írja, hogy közvetlenül gratulált neki a város polgárai nevében. Csőzik László bejegyzésében kiemelte, hogy a rá jellemző szerény módon csak azzal reagált, hogy semmi mást nem tett, csak igyekezett jól végezni a munkáját.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email