22_03_29_erdmost_nincskep

Akikre büszkék voltunk 2020-ban! SZIKRA Tehetséggondozó Egyesület

22_03_29_erdmost_nincskep

Akikre büszkék voltunk 2020-ban! SZIKRA Tehetséggondozó Egyesület

Rendhagyó módon adták át decemberben Érd város díjait és elismeréseit. A SZIKRA Tehetséggondozó Egyesület Érd Közneveléséért Díjban részesült. Az Érd Médiacentrum Érd büszkeségeivel kíván boldog új esztendőt minden érdi lakosnak!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A SZIKRA Tehetséggondozó Egyesület  szintén Érd Közneveléséért Díjban részesült. A szervezet célja az autizmus spektrumzavarral élő gyermekek fejlesztése, az atipikus, kiemelten tehetséges gyermekek tehetséggondozása, valamint az Asperger-szindrómás  gyerekek szociális készségeiknek fejlesztése.

Emellett folyamatosan támogatják az autista gyermekek integrációját, illetve népszerűsítik az autizmus tudatosságot. Az érdi autista gyermeket nevelő szülők részére szülőklubot hoztak létre. Az egyesületet olyan szülők alapították, akiknek gyermekei kilógnak a társadalom normálisnak vélt rétegéből. Integrálható, magasan funkcionáló autisták, akik a köznevelési rendszerből minden irányban kilógnak, mivel tehetségük miatt némely területen 5-7 évvel előrébb járnak a kortársaiknál, valamint a hagyományos iskolákban nem tudnak az elvárásoknak megfelelni éretlenségük, érzékenységük, viselkedési problémáik, autizmusuk miatt.

A Szikra 2020-ban elnyerte az EDISON 100, valamint Az év közösségi kezdeményezése díjakat, elnökük, Zádori Henrietta pedig elnyerte a Nők Magyarországért díjat. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email