22_03_29_erdmost_nincskep

Tárnoknak sem jön jól a kormány rendelete

22_03_29_erdmost_nincskep

Tárnoknak sem jön jól a kormány rendelete

A múlt héten döntöttek egy tucat fejlesztésről a szomszédos községben, de ezek egy részét felül kell írniuk a helyi iparűzési adó megfelezése miatt. Ez Tárnoknak nagyjából 120 millió forintjába fog kerülni - írja Lukács László polgármester közösségi oldalán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ami mindenképp megvalósul így is 2021-ben, az többek között a Vadlúd utcai körforgalom, aminek engedélyezési folyamata a NIF-hez került.Ők fogják intézni a közbeszerzést, de várhatóan jövő ősszel elkezdődik az építkezés, és addig, a NIPÜF ígérete szerint a Dózsa György út és a 7-es főút keresztezősésében a körforgalom is meg fog épülni – számolt be róla a polgármester az Érd FM 101.3 megkeresésére. 2021-ben az új óvodát is és a bölcsőde két új termét is át fogják adni.

A múlt héten döntöttek az év során megtakarított 100 millió forint elköltéséről. A fejlesztéseket a téli szünetben, illetve 2021-ben tervezték megvalósítani. Mint azt Lukács László polgármester írja közösségi oldalán, fel kell újítaniuk az idősek otthonának fűtésrendszerét, és szintén megoldásra vár a Marton utcai óvoda falának vizesedése, a lépcső javítása.

Tervezik még, hogy Érddel összefogva 2021-ben elindítják a biológiai szúnyoggyérítési projektet, valamint hogy kamerákat helyeznek ki két helyen, hogy megakadályozzák az illegális hulladéklerakást.

Ezeken kívül két kereszteződés átépítését is tervbe vették: a Dózsa György út, Rákóczi úti és Sport utcai csomópontban, ahol zebrát és biztonságosabb buszmegállót szerettek volna létesíteni, a Kopolya utcát pedig szilárd burkolattal fogják ellátni. Költségvetési pénzt biztosítottak a fekvőrendőrök rendbetételére és két tervezési feladatra: a Rákóczi út Hazatérők útja kereszteződés biztonságosabbá tételére és a Rákóczi út járdájára az Egyenlőség utcától a Bentáig.

Így viszont, hogy felezi a kormány a kkv-k helyi iparűzési adóját, Lukács László azt írja, a jövőre tervezett és az év során megtakarított, körülbelül 100 millió forintból fedezni tervezett fejlesztésekből az fog elkészülni, amit mindenképpen meg kell valósítani, de a többivel várnak, amíg kiderül mekkora összeggel fogják a települést kárpótolni. „A bejelentés tartalmaz ugyan egy ilyen ígéretet, de Tárnok esetében 2020-ban elvett közel 300 millió forinthoz képest lesz érdekes az összeg és az időpont” – tette hozzá a polgármester.

Dr. Lukács László még a helyi iparűzési adó felezéséről szóló kormányrendelet híre előtt beszélt a 2021-es fejlesztések terveiről az Érd FM 101.3-on:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email