22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb negatív rekord

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb negatív rekord

A vasárnapi negatív koronavírus-rekord után hétfőn újabb született: mindössze 609-cel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytaké viszont nőtt: 114-en veszítették életüket. A vasárnapihoz képest emelkedett a kórházban ápoltak száma, kevesebben vannak viszont lélegeztetőgépen.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A tegnapi napot leszámítva szeptember 22-án volt utoljára 600 körül az új ferőzöttek száma (akkor 633-at regisztráltak). A legtöbb megbetegedést (6819) november végén mérték a Johns Hopkins Egyetem kimutatása szerint.

A kormányzati tájékoztató oldal szerint jelenleg 316 669 a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké 9161. A gyógyultak aránya folyamatosan nő:134 344 ember már felépült. Az aktív fertőzöttek száma 173 164 főre csökkent, 6 261 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, ami 189-cel több, mint vasárnap. Viszont míg tegnap 467-en voltak lélegeztetőgépen, ma kevesebben, 448-an. 

Szombaton megérkezett az első vakcinaszállítmány Magyarországra, és megkezdték az egészségügyi dolgozók oltását. Az öt kijelölt kórházi oltóponton hétfőn és a következő napokban is oltják a kórházi egészségügyi dolgozókat. Az első Pfizer-vakcinaszállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé, tekintettel arra, hogy egy embernek – 21 napos eltéréssel – két oltást kell beadni. A következő szállítmány várhatóan még december végén megérkezhet, és azt újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik az egészségügyi dolgozók oltása.

2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további otóanyagok is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz, regisztrálni itt lehet rá. A nyugdíjasok számára a posta decemberben kézbesít egy regisztrációs adatlapot is.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email