22_03_29_erdmost_nincskep

Karácsony után sem állnak le

22_03_29_erdmost_nincskep

Karácsony után sem állnak le

E héten három alkalommal is kapnak ennivalót a rászorulók. Hétfőn a Késői Eső Gyülekezet és az OM Magyarország szállított házhoz élelmiszert, kedden a szociális gondozóközpont visz ki szintén hideg élelmet, vasárnap pedig a Szövetség Érdért frakció jóvoltából lesz meleg ebédjük a nélkülözőknek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tartós élelmiszert és konzerveket szállított ki a Késői Eső Gyülekezet és az OM Magyarország Alapítvány az egyházak ételosztása keretében hétfőn. Paróczai Zoltánné, az akció koordinátora tudósítónknak elmondta: a csomagokat úgy állították össze, hogy figyeltek a megajándékozottak egyéni szükségleteire. Így az egyedülálló idős emberek teát, citromlevet, cukrot, gyorsan felmelegíthető konzerv egytálételeket kaptak, míg a családosok a sütés-főzéshez szükséges alapvető élelmiszereket. 

95 családhoz 147 csomagot szállítottak ki. Volt, ahová hármat is összekészítettek, mert tizenhárman élnek egy fedél alatt – tette hozzá Mariann.

29-én, kedden a Szociális Gondozó Központ szállít házhoz száraz élelmiszerekből összeállított csomagot – tudtuk meg Bereiné Petrik Mária megbízott intézményvezetőtől, aki elmondta azt is: a következő hasonló akciójuk január 10-én lesz, akkor meleg ételt visznek majd ki.

Legutóbb 22-én lepték meg meleg ebéddel a rászorulókat, akkor székelykáposzta, kenyér, szaloncukor, habkarika, üdítő került a csomagba, és a képviselők segédkeztek a házhoz szállításban. Az önkormányzat maszkokkal is segített, sőt, a gyerekeknek sapkát, sálat is vittek, és volt, aki kapott fenyőfát is az ünnep előtt.

10-e előtt lesz még egy melegétel-osztás. Mint Tetlák Örs alpolgármester tudósítónknak elmondta, a Szövetség Érdért frakció 140 adag egytálétellel – sertéspörkölt, tarhonyával – készül, ennek költségeit a frakció tagjai finanszírozzák, és ők is szállítják majd házhoz a dobozolt ebédet.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email