22_03_29_erdmost_nincskep

Mégis lehet tüzijátékozni szilveszterkor

22_03_29_erdmost_nincskep

Mégis lehet tüzijátékozni szilveszterkor

A Kormányzati Tájékoztatási Központ szerdán még arról tájékoztatott, szilveszterkor nem lehet tüzijátékozni, a Telex viszont kiszúrta, hogy a Magyar Közlönyben megjelent rendelet csak a közterületeken tiltja a tüzijátékozást. A rendőrség pedig megerősítette, magánterületről lehet tüzijátékozni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A közleményben azt írták, szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatása és a csoportosulások elkerülése érdekében a kormány megtiltja a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását. 

Petárdát máskor sem lehet árusítani, de az év végi időszakban engedélyezett tüzijátékot sem lehet árulni és felhasználni. Hozzátették, 150 ezer forinttal büntethetők azok, akik megszegik az előírásokat.

A rendőrség a Telexnek megerősítette, hogy ha kihelyezett konténerekből, ideiglenes árusítóhelyekről nem is, az üzletekben továbbra is árusíthatóak tüzijátékok. A felhasználási tilalom pedig csak a közterületekre vonatkozik, tehát magánterületről – például a kertből vagy az erkélyről – lehet tűzijátékozni.

„A rendőrség alapvetően a közterületen történő tűzijátékozást ellenőrzi, az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó termékek magánterületen történő felhasználását a pirotechnikai termékek forgalmazásának és felhasználásának év végi korlátozásáról szóló rendelet nem tiltja” – olvasható a válaszban.

Pirotechnikai kellékek ugyanakkor csak december 28. és 31. között vásárolhatók, felhasználni azokat pedig csak december 31-én este hat órától január 1-je reggel hat óráig lehet – ezúttal csak magánterületen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email