22_03_29_erdmost_nincskep

Megfelezik a kkv-k és egyéni vállalkozók iparűzési adóját – frissítés

22_03_29_erdmost_nincskep

Megfelezik a kkv-k és egyéni vállalkozók iparűzési adóját – frissítés

A kis- és középvállalkozások és az egyéni vállalkozók iparűzési adóját megfelezi a kormány, amely arról is döntött, hogy 2021. július 1-ig változatlan formában hosszabbítja meg a hitelfizetési moratóriumot. Frissítés! A döntésre reagált az Érdi Fidesz elnöke, T. Mészáros András.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentését azzal kezdte, a vírus Európaszerte csúcsokat ostromol, de támadásaival szemben “orvosaink, ápolóink és kórházaink jól állják a sarat”.

A kormányfő hozzátette, a vírus már nem csak az emberek egészségét, hanem a gazdaságot is támadja, épp ezért négy gazdaságvédelmi intézkedést jelentett be.

  • A családok és vállalkozások hitelfizetési moratóriumát változatlan formában, további fél évvel július 1-ig meghosszabbítják, Ez auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikusan meghosszabbodik.
  • Az ideiglenesen bezárásra kényszerült vállalkozásokat decemberben és januárban a bérköltségek kétharmadának elengedésével és átvállalásával támogatják. A járulékfizetés elengedését és a bértámogatást a vendéglátóhelyek, szállodák és idegenforgalmi tevékenységet végző vállalkozások mellett a magántulajdonú buszos vállalkozásokra is kiterjesztették
  • Január 1-től a felére csökkentik a kis- és középvállalkozások és egyéni vállalkozók iparűzési adóját (a 25 ezer fő alatti települések támogatást kapnak a kormánytól, a nagyobb önkormányzatok pénzügyi helyzetét egyenként tekintik át)
  • A gyereket nevelő és gyereket váró családokat hatmillió forintig kedvezményes, maximum 3 százalékos kamatozású lakásfelújítási hitellel segítik (ebből 3 millió forint vissza nem térítendő, amit a felújítás végén lehet felvenni).

A kis- és középvállalkozások és egyéni vállalkozók iparűzéi adójának megfelezése érzékenyen érinti az önkormányzatok költségvetését. Megkerestük T. Mészáros Andrást, az Érdi Fidesz elnökét, milyen hatása lehet a döntésnek Érdre vonatkozóan.

“Úgy érzem, Érdet nem érinti negatívan. Másfél éve hagytunk 40,5 milliárd forintot Csőzikéknek és abból ahogy láhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, még semmit nem használtak fel, úgyhogy beruházási pénzünk van. A működésnél pedig oda kell figyelni. A működési pénzekből – ahogy számolgahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg a mostani költségvetési helyzetünket – 1-1,5 milliárd forint fel nem használt működési kerete van a városnak. Ha ezt eltesszük jövőre és óvatosan gazdálkodunk, akkor legalább egy évig nem okoz problémát ez a fajta megtakarítás” – fogalmazott a helyi iparűzési adó megfelezésével kapcsolatban T. Mészáros András, az Érdi Fidesz elnöke.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email