22_03_29_erdmost_nincskep

Mi a teendő, ha az ünnepek alatt azt gyanítjuk, megfertőződtünk?!

22_03_29_erdmost_nincskep

Mi a teendő, ha az ünnepek alatt azt gyanítjuk, megfertőződtünk?!

A parkvárosi háziorvosok közössége Facebook oldalán ír arról, hogy mi a teendő, ha a koronavírus tüneteit tapasztaljuk magunkon az ünnepek alatt. Fontos az ágynyugalom, mert a háziorvostól tesztet, csak a két ünnep között, illetve január 4-től lehet kérni. Súlyos esetben azonnal mentőt kell hívni!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Amennyiben az ünnepek alatt koronavírus fertőzésre gyanús tüneteket (láz, gyengeség, fáradékonyság, torokfájás, végtag és ízületi fájdalom, erősebb fejfájás, szaglás és ízérzékelés elvesztése, köhögés,) észlelnek magukon a következő utasításokat érdemes követni: 

  • Vonuljanak önkéntes karanténba, ne találkozzanak másokkal.
  • Kérjenek segítséget családtagjaiktól, akikkel az előző napokban már úgy is kapcsolatban voltak. Ők is maradjanak otthon. 
  • Gondolják végig, hogy az elmúlt 3-4 napban kivel voltak szoros kontaktusban, esetleg maszk nélkül.
  • Jelezzék a számukra, hogy ők is érintettek lehetnek.
  • Fogyasszanak bőségesen folyadékot, naponta többször szellőztessenek.
  • Fontos az ágnyugalom.
  • Lehet használni bármilyen láz és fájdalom csillapítót, legalább 3ooo NE D vitamin, C vitamint, köhögés csillapítót.
  • Otthon is használjanak szájmaszkot. 

Amennyiben állapotromlás van, napokig magas láz, mellkasi fájdalom, fulladás, légzésszám növekedése, kis terhelésre vagy nyugalomban is jelentkező nehézlégzés, akkor ügyeletet vagy mentőt kell hívni és elmondani, hogy felmerül a koronavírus fertőzés lehetősége.

Háziorvosnál koronavírus tesztet a panaszos betegnek karácsony után: december 28-29-30-31-én, valamint az újévben 2021.január 4-én lehet kérni, rendelési időben. 

    

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Házi segítségnyújtás pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó munkakör/feladatkör
A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében gondozó/ápoló munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email