22_03_29_erdmost_nincskep

Több az új fertőzött, ismét 150 fölött a halottak száma

22_03_29_erdmost_nincskep

Több az új fertőzött, ismét 150 fölött a halottak száma

Csütörtökre 2982 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 291 549 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 157 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 7538 főre emelkedett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 86 954 fő, az aktív fertőzöttek száma 197 057 fő. Az aktív fertőzöttek 18 százaléka, az elhunytak 20 százaléka, a gyógyultak 23 százaléka budapesti. Kórházban 7522 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 573-an vannak lélegeztetőgépen – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Egy nappal korábban 2804 embernél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, és 144 többségében idős, krónikus beteg hunyt el.

Mint írják, továbbra is a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom. 

A KARÁCSONYI ÜNNEPEKRE VONATKOZÓ SZABÁLYOKRÓL DECEMBER 21-ÉN LESZ DÖNTÉS, AZ ESTI KIJÁRÁSI TILALOM SZILVESZTERKOR IS ÉLETBEN LESZ.

Már több mint 200 ezren regisztráltak a védőoltásra, a kormány eddig 17 és fél millió adag oltóanyagot kötött le. Ha meglesz a megfelelő és a hatóságok által engedélyezett vakcina, akkor a védőoltások beadása az oltási terv szerint zajlik majd, elsőbbséget fognak élvezni az egészségügyi dolgozók. A nyugdíjasok számára a posta december folyamán kézbesíti a levelet, amelyben  Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatja őket a regisztráció lehetőségéről. A nyugdíjasok a levélhez mellékelt adatlap kitöltésével és visszaküldésével is jelezhetik igényüket a koronavírus elleni oltásra. 

A VÉDŐOLTÁS INGYENES ÉS ÖNKÉNTES LESZ.

Az operatív törzs jelenleg 158 óvodában egy-egy csoportot érintően (5 százalék), 84 óvodában (3 százalék) és 51 általános iskolában (2 százalék) az egész intézményt érintően rendelt el rendkívüli szünetet, továbbá 406 általános iskolában egy-két osztályt (16 százalék) és 31 általános iskolában (1 százalék) a teljes intézményt érintően digitális tanrendet.

A kormány felfüggesztette az idősek vásárlási idősávját, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne legyen tumultus az üzletekben. A felfüggesztés ezzel ellentétes döntésig marad érvényben. Időkorlátozás nélkül vásárolhat bárki az élelmiszerboltokban, a patikákban és drogériákban is. A vásárlás során továbbra is kötelező a maszk viselése. 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Városgazda munkatársai és a helyi tűzoltók megállás nélkül dolgoznak, hogy a lakosság

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email