22_03_29_erdmost_nincskep

Megvannak Érd legjei

22_03_29_erdmost_nincskep

Megvannak Érd legjei

Az Érd és Környéke Ipartestület a napokban köszönti a 2020-as esztendő kiemelkedő teljesítményű vállalkozóit. A várossal karöltve ugyanis meghirdették az „Érd Város legjei címet, amely során azokat az érdi cégeket keresték, amelyek a mögöttünk álló évben kiemelkedően teljesítettek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érd és Környéke Ipartestület eredetileg a makro- és kisvállalkozók segítésére jött létre, de az utóbbi években már egyre inkább nyitnak a nagyobb vállalkozások felé is. Jelenleg Érden több mint 7000 vállalkozás működik, közülük keresték meg a legeket. 

Hallgassa meg a Bundáskenyér interjúját, Csóli Csabával az Érd és Környéke Ipartestület ügyvezető igazgatójával!


Csóli Csaba az Érd és Környéke Ipartestület ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az adótitok miatt kissé bonyolult volt a legnagyobb adófizetők megtalálása, ugyanis a Polgármesteri Hivatal adócsoportja három vállalkozást értesített arról, hogy ők fizetik Érd részére a legtöbb adót, közülük ketten éltek a lehetőséggel, hogy a nevüket közzé is tehessük. Egyikük az informatikával és vállalati kommunikációval foglalkozó Ravien Kft., a másik pedig a fűtés- és szanitertechnikai szakkereskedelmi vállalkozás: a Megatherm Kft. 

A Favágó utcai Ravien Kft. hazai és nemzetközi ügyfelek részére épít online platformokat, termékeket és folyamatauhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatizációs szoftvereket. A vállalat szoftverfejlesztő részlegében fejlesztési vezetők, menedzserek, projektvezetők, fejlesztők, tesztelők és üzleti elemzők garantálják a szakmai hátteret.

A Megatherm Kft 1989-es alapítása óta a fűtési, szellőzés- és klímatechnikai készülékek, fürdőszoba-berendezések, szaniteráruk kereskedelmének terén egyszemélyes vállalkozásból országos kereskedelmi hálózattal rendelkező, 22 telephelyén mintegy 120 alkalmazottat foglalkoztató vállalattá nőtt. A cég több ezer épületgépészeti kivitelező és szakkereskedelmi vállalkozás beszállítója volt az eltelt időszakban, így termékek hazánk építményeinek jelentős részében megtalálhatók. 

A legnagyobb adófizető egyéni vállalkozó nem járult hozzá a neve közléséhez, így ez a címet nem adják át, azonban a legrégebben működő vállalkozások közül többet is köszöntenek, akik azért is különlegesek, mert a legtöbb esetben apáról fiúra szálló cégekről van szó. 

„Ilyen például Pálfi Vendel kerékpárjavító, akinek az édesapja 1938-ban kezdte a vállalkozást, de a szülők munkáját folytatja Fitos Ferenc gépjárműjavító és Scrödel Lajos, kőfaragó mester is. A legrégebben működő vállalkozók között a ma is aktív Nagy István került be a legek közé, aki 1971 óta foglalkozik orvosi műszerekkel, de közel 50 éves múltra tekint vissza Simon Miklós kulcsmásoló vállalkozása, és 1972 óta töretlenül működik a Turáni Optika is, Turáni Antal vezetésével. Büszkék lehetünk rájuk!” – hangsúlyozta Csóli Csaba. 

Megvannak a legfiatalabbak is: Vályi Zsolt, aki a nagypapa akkumlátoros cégét folytatja, Bóta Dávid, aki kertészetet üzemeltet és Ribényi Máté, aki építési vállalkozóként tevékenykedik Érden. Mindhárman harminc évnél fiatalabbak. 

Az Érd FM 101.3 vegyélérdit csoportjában a legnépszerűbb érdi vállalkozókat kerestük közösen. Az akciónk rendkívül sikeres volt, ugyanis közel 3000 szavazat jött közel 100 érdi vállalkozóra, akik közül a legnépszerűbbnek a TLK Horgászáruház bizonyult. Szorosan követte őket a sokáig vezető, Noel Tanya Alapítvány, harmadik pedig a Paris Gyros lett. Száz feletti kapott szavazatot a Lakókocsi Park, a Bajcsy-Zsilinszky úton található Aranyalma zöldséges, a Barkács-sarok, a B-C Cars Kft. és a Pánczél Kft. kapott, valamennyiüket emléklappal köszönti az ipartestület.  A szavazás 57,5 ezer érdi lakó Facebook profilján jelent meg.

Az elismeréseket karácsony előtt adják át, de a tervek szerint, a pandémiát követően vállalkozói esten is megünneplik az érdi legeket.
 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email