22_03_29_erdmost_nincskep

Látogatási tilalom alatt is találkozhatnak ebben a magyar kórházban

22_03_29_erdmost_nincskep

Látogatási tilalom alatt is találkozhatnak ebben a magyar kórházban

Az ápolt betegek a járványhelyzet miatt bevezetett látogatási tilalom ellenére is találkozhatnak szeretteikkel a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben. A szívkórház az ünnepekre való tekintettel elkülönített egy kisebb kabint, ahol csak egy üvegfal választja el a pácienst a családjától.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A helyiség a Szívünk kamrája elnevezést kapta, ahol az adventi és ünnepi időszak alatt a kórházban fekvő szívbetegek – a látogatási tilalom alatt is – találkozhatnak szeretteikkel.

A kivitelezés lényege, hogy egy kétbejáratos teremben plexifalakkal leválasztottak egy szobát, így a hozzátartozók úgy tudnak az ott kezelt gyerekekkel és felnőttekkel találkozni, hogy közben nem szegik meg a látogatási tilalmat.

Hallgassa meg az Érd FM 101.3 interjúját Gui Angélával, a GOKI – Kommunikációért, civil és külkapcsolatokért felelős igazgatójával. 


A látogatók nem lépnek be az épületbe, ugyanis a kórház Fehér Holló utcai bejáratnál található két üvegajtó közötti zsilipes részt alakították át “betegsimogató” szobává. A bent fekvő páciensek egy másik ajtón lépnek majd be a szobába, amelyben egy kerek ablaknak köszönhetően egyszer használatos, vállig érő műanyag kesztyűt viselve meg is érinthetik egymást.

Az intézmény december 5. és január 5. között minden nap 12 és 16 óra között, fél órás beosztásban teszi lehetővé az itt gyógyulóknak, hogy találkozhassanak szeretteikkel – olvasható a közleményben.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email