22_03_29_erdmost_nincskep

Idén egy intézmény kapta az Érd Város Szociális Munkájáért Díjat

22_03_29_erdmost_nincskep

Idén egy intézmény kapta az Érd Város Szociális Munkájáért Díjat

Rendhagyó módon adják át idén Érd város díjait és elismeréseit. Eltérő időpontokban, a lehető legkisebb létszámmal fogadják és méltatják városunk jeles polgárait és közösségeit. Csütörtökön az Érd Város Szociális Munkájáért, az Érd Közneveléséért és az Érdi Közszolgálati Díjat adták át.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László polgármester hangsúlyozta: nagy öröm számára, hogy az érdiek nevében ezekkel az elismerésekkel is kifejezheti, hogy mennyire fontosnak és értékesnek tartják a díjazottak munkáját.

 

Érd Város Szociális Munkájáért Díjjal köszönte meg a város a Szociális Gondozó Központ járvány elleni védekezésben részt vett munkatársai, és a hozzájuk csatlakozott önkéntesek munkáját. A Szociális Gondozó Központ a járványügyi vészhelyzet ideje alatt a hatósági karanténba helyezett, ellátásra igényt tartó és az önkormányzat zöld számán bejelentkező ügyfelek ellátását végezte tavasszal. A szakemberek a gyógyszerek beszerzésében, bevásárlásban, étkezés megszervezésében, csekkek befizetésében, postai és banki ügyintézések megoldásában, továbbá pszichoszociális támogatásban nyújtottak segítséget. Jelentőst támogatást jelentett a város sportolóinak, az érdi VSE labdarugóinak felajánlása: március-május hónapokban segítsget nyújtottaka bevásárlásokban. Júniustól ezt a polgármesteri hivatal és az ÉKFI munkatársainak segítségével végezték, míg a csekkek befizetését, a banki és postai ügyintézéseket a város képviselői látták el, a polgármesteri hivatal munkatársaival együttműködésben. Összesen 27 220 kg adományt juttattak el az ügyfélkörébe tartozó (nagycsaládos, az ügyfélkörbe tartozó, a vészhelyzet miatt krízishelyzetbe kerülő és a zöld számon bejelentkezett) 1095 ügyfél számára.

Érd Közneveléséért Díjat vehetett át Kaposi József, az Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium pedagógus,. aki a magyar nyelv- és irodalom mellett mozgókép- és médiaismeret tantárgyat is tanít. Éveken keresztül vezette tanári munkája mellett az iskolai könyvtárat, nagy odafigyeléssel, precizitással, a tanulók olvasóvá való nevelésének erős szándékával. A mozgókép- és médiaismeret helyi tantervének kidolgozója. A magyar szakmai munkaközösséget évekig irányította, annak ma is oszlopos tagja, versenyek szervezésében, iskolai fordulók lebonyolításában egyaránt részt vett. Példaértékű, több mint 40 éves pedagógusi életpályája során a középfokú nevelő-oktató munka területén a gyermekek harmonikus személyiségformálásáért eredményesen dolgozott. 2018-ban kimagasló eredménnyel mesterpedagógusi minősítést szerzett. Kitüntetései: Érd Közneveléséért-díj (a Nevelőtestülettel együtt) (2012), Miniszteri Elismerő Oklevél (2014), Miniszteri Elismerő Oklevél (a Nevelőtestülettel együtt) (2018).

Érd Közneveléséért Díjban részesült Nagy Éva, az Érdi Szivárvány Óvoda Kisfenyves Tagóvoda vezetője, aki 1984 óta dolgozik óvodájában. Hivatásszeretete, a közösségért végzett munkája mindig is példaértékű volt a nevelőtestület számára, ezért 1998-ban vezetőjükké választották. Személyében olyan vezető került az óvoda élére, aki szakmai tudásával és gyermekközpontú szemléletmódjával dinamikusan fejlődő szerveztet hozott létre. Számára nagyon fontos, hogy aki belép az óvoda ajtaján, érezze ott jól magát, legyen az gyermek, szülő, dolgozó vagy vendég.

A SZIKRA Tehetséggondozó Egyesület  szintén Érd Közneveléséért Díjban részesült. A szervezet élja az autizmus spektrumzavarral élő gyermekek fejlesztése, az atipikus, kiemelten tehetséges gyermekek tehetséggondozása, valamint az Asperger-szindrómás  gyerekek szociális készségeiknek fejlesztése. Emellett folyamatosan támogatják az autista gyermekek integrációját, illetve népszerűsítik az autizmus tudatosságot. Az érdi autista gyermeket nevelő szülők részére szülőklubot hoztak létre. Az egyesületet olyan szülők alapították, akiknek gyermekei kilógnak a társadalom normálisnak vélt rétegéből. Integrálható, magasan funkcionáló autisták, akik a köznevelési rendszerből minden irányban kilógnak, mivel tehetségük miatt némely területen 5-7 évvel előrébb járnak a kortársaiknál, valamint a hagyományos iskolákban nem tudnak az elvárásoknak megfelelni éretlenségük, érzékenységük, viselkedési problémáik, autizmusuk miatt. A Szikra 2020-ban elnyerte az EDISON 100, valamint Az év közösségi kezdeményezése díjakat, elnökük, Zádori Henrietta pedig elnyerte a Nők Magyarországért díjat. 

Érdi Közszolgálati Díjat vehetett át Pócsiné Sivák Erzsébet. Nevét nagyon sokan ismerik, több mint negyven éves óvodapedagógusi munkájának köszönhetően.  Az Érdi Kincses Óvoda Ófalusi Tagóvodájának vezetőjeként mindent megtett azért, hogy az óvodába járó gyermekek élményközpontú nevelésben részesüljenek. Számos pályázatot nyert el, gazdagítva ezzel az óvoda eszköztárát, felszereltségét, öregbítve intézménye hírnevét. Festőként már több alkalommal lehettünk sikerének tanúi. Pócsiné Sivák Erzsébet 2006-ban Érd Közoktatásáért díjban, 2012-ben Raoul Wallenberg-díjban részesült.     

A város oklevéllel ismerte el Várhalmi István, a Várhalmi és Fia Kft. ügyvezetője tevékenységét. A cég rendszeresen nyújt, illetve nyújtott támogatást, az általuk gyártott édességek felajánlásával.

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email