22_03_29_erdmost_nincskep

Kislányt mentett a rendőrszóvivő

22_03_29_erdmost_nincskep

Kislányt mentett a rendőrszóvivő

Szabóné Berki Bianka épp a barátaival utazott az M4-es autóúton, amikor látta, hogy pár száz méterrel előttük egy autó kacsázni kezd, letér az útról, többször megpördül a levegőben, majd iszonyatos erővel becsapódik az árokba. Azonnal félreállt, majd odarohant a kocsihoz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Pest megyei rendőrség szóvivője mentette ki egy baleset sérültjeit kocsijukból a M4-es autóúton, szombat délután – számolt be az RTL Híradó.

Szabóné Berki Bianka épp barátnőjével és annak férjével a boltba tartott, amikor észrevette, hogy egy autó kacsázni kezd előtte.

„Azt láttam, hogy előttem egy körülbelül 150-200 méterre egy autó elhagyja az útpályát, megpördült kétszer vagy háromszor a levegőben, borzalmas látvány volt egyébként, majd iszonyatos erővel becsapódik az árokba” – emlékezett vissza a történtekre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szabóné Berki Bianka azonnal félreállt, majd odarohant a kocsihoz. Először a kétségbeesett apát pillantotta meg. Ezután látta meg a hátul ülő 2 éves kislányt.

„Amikor az édesapa közölte, hogy van egy gyermek az autóban, akkor még nem sírt a gyermek, ettől nagyon megijedtem, hogy valami nagyobb gond lehet a gyerekkel.”

Időközben két másik, szintén szabadnapos kerületi rendőrnő is megállt az út mellett, így már hárman próbáltak segíteni a sokkos állapotban lévő apának.

„Azt javasoltuk neki, hogy próbálja meg kiadni a gyermeket, a betört szélvédőn keresztül ki tudta nekünk adni a kislányt, őt megfogtuk, és biztonságos helyre vittük” – mesélte a szóvivő.

Az apa is a hátsó ablakon tudott kimászni a kocsiból. A szóvivő szerint még ekkor is falfehér volt és remegett. Őt és a kisgyereket is nyugtatták, amíg megérkeztek a mentők és a rendőrök.

Az RTL Híradó információi szerint a balesetet egy szürke BMW okozhatta. Előzni kezdte a család autóját a belső sávban, eközben nekik ütközött. Az apa kocsija megpördült az úton, ezután csapódott az árokba.

A kislány a hasát fájlalta a baleset után, de sem ő, sem édesapja nem sérült meg komolyabban. A mentők elővigyázatosságból kórházba vitték őket. Az RTL Híradó úgy tudja: azóta már hazamehettek.

„Sok balesetnél voltam már, nyilván a szakmából kifolyólag, de egy ilyen balesetet látni bekövetkezni, az egy nagyon érdekes és nyomasztó dolog. Nagyon-nagyon csúnya baleset volt. Nekem meggyőződésem volt, hogy tragédia lesz egyébként a vége. Nem gondoltam volna, hogy csodával határos módon sikerül a gyermeknek és az édesapának is megmenekülnie”- mondta a Híradónak Szabóné Berki Bianka.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email