22_03_29_erdmost_nincskep

Tragédiával végződött a séta

22_03_29_erdmost_nincskep

Tragédiával végződött a séta

Kiskutyáját sétáltatta Tárnokon szombaton délután egy lány, amikor rájuk támadt egy nagytestű kutya. A kisebb kutyus nem élte túl a támadást, a gazdinak is több helyen össze kellett varrni a kezét és sokkot kapott a történtek miatt - számoltak be róla az Érdi Civil Állatmentők.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„A támadó kutya chippes, gazdája elismerte a felelősséget, de ez se a kislány karján-kezén nem segit, se a kiskutyáját nem hozza vissza. Tragédia, ami elkerülhető lett volna. Semmilyen állatnak nincs helye az utcán a gazdája felügyelete, leginkább póráz nélkül” – írják a hír kapcsán közösségi oldalukon.

A nagyobb kutya a kisebb kutyára támadt első körben, akit a gazdi védeni próbált, akkor marta őt is meg a kezén, karján.

A támadó kutyát két hétig „megfigyeli” a hatóság. Ez alatt a két hét alatt három alkalommal ellátogatnak a tartási helyére „megszemlélni” az állatot. A két hét alatt az állatnak tilos elhagynia a helyét.

Ugyanakkor a történetekért a törvény értelmében a gazda a felelős, hiszen az állatok védelméről szóló törvény szerint az állattartó (az állat tulajdonosa, illetve aki az állatot gondozza, felügyeli) gondoskodni köteles az állat megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról. Aki pedig a felügyelete alatt álló kutyát a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre vagy kóborolni hagyja, szabálysértést követ el, ami akár 150 ezer forintig terjedő pénzbírsággal is sújtható.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email