22_03_29_erdmost_nincskep

T. Mészáros: furcsa törvénytelenségek, Csőzik: még aszfaltozni is fognak!

22_03_29_erdmost_nincskep

T. Mészáros: furcsa törvénytelenségek, Csőzik: még aszfaltozni is fognak!

Jogtalanul, áron alul adott bérbe városi tulajdonú telket az önkormányzat, veszélyes hulladék tárolására – állítja T. Mészáros András.  A polgármester ezt cáfolja, és azt mondja: nemcsak takarítani, aszfaltozni is fog az építő cég. 

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az érdi Fidesz elnöke szokásos pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az önkormányzat több hónapja sittet és mart aszfalttörmeléket tárol a Széles utca végén levő 2,5 hektáros ingatlanon, amely egy, a Dunába folyó patak közvetlen közelében terül el. T. Mészáros hozzátette: a telek „bűzlik a kátránytól”. Azzal vádolta a városvezetést, hogy az ÉKFI ingyen adta bérbe a területet a Re-Aszfalt Kft-nek, hogy veszélyes hulladékot tároljon azon. Majd egy újabb szerződéssel, pályázat kiírása nélkül, újból a céggel kötött szerződést, ezúttal maga a polgármester. És hogy ne kelljen pályázatot kiírnia, 5 millió forint alatti összegre értékelték az ingatlant – állította T. Mészáros András. A sajtótájékoztató teljes egészében itt tekinthető meg.

Csőzik László minderre úgy reagált, hogy az önkormányzat – ellentétben a korábbi városvezetés gyakorlatával – pénzt kért az útépítést végző cégtől, sőt, kikötötte, hogy annak nemcsak az eredeti állapotot kell majd helyreállítania, hanem le is kell aszfaltoznia az utca ezen szakaszát. „T. Mészáros András vagy nagyon hamar elfelejtette, vagy eleve fogalma nem volt róla – hiszen a folyó ügyekkel, a napi munkával mindig csak felszínesen foglalkozott –, hogy az ő uralkodása alatt ingyen adták oda a felvonulási területeket a csókos cégeknek és Mészáros Lőrinc vállalkozásainak – mondta Csőzik László az Érd Most-nak. – Nemhogy egy forint bérleti díjat nem kapott értük az Önkormányzat, de még a város pénzén kellett gondoskodni a kitakarításukról. Az utolsó közgyűlésen fel is mutattam azokat a számlákat, amelyek igazolják, hogy több 10 millió forintért kellett rendbe rakni, felszámolni a fideszes udvari szállítók levonulása után itt hagyott koszt, szemetet az önkormányzati telkeken. Az Intéző utcát csak úgy puszira, ingyen adták oda Fejér–B.Á.L.-nak a Kós Károly Szakiskola építkezéséhez anyaglerakónak”. Csőzik László emlékeztetett arra is, hogy T. Mészáros András, még polgármesterként támogatta, hogy az M7-es felett a Levenduláson át félszáz magántelken, „a tulajdonosok megkérdezése nélkül Mészáros Lőrinc cégének alvállalkozói engedély nélküli utat építsenek a Fenyves-Parkvárosi Köznevelési Centrum építése során kitermelt köves földhulladékból, megkárosítva ezzel a természetet, mely ügyben is természetesen feljelentéssel éltünk.”

A mostani városvezetés 600.000 forintért adja bérbe az útépítést végző cégnek az említett területet azzal, hogy utána rendet kell raknia – mondta Csőzik László. „Sőt, nemcsak az eredeti állapotot kell helyreállítania, hanem azt is elő fogom írni, hogy az utca ezen szakaszát le is kell aszfaltoznia. Hamarosan le is vonulnak, hiszen befejeződnek a munkálatok. Egyénként magam is éppen ide költöztem, nagyon közel a szóban forgó területhez. Az útépítések ideje alatt okozott esetleges kellemetlenségeket az ott élők szíves elnézését és megértését kérem” – tette hozzá a polgármester.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email