22_03_29_erdmost_nincskep

HELYREIGAZÍTÁS

22_03_29_erdmost_nincskep

HELYREIGAZÍTÁS

A Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV) az erdmost.hu-n A kuka megy a szemétbe című, október 28-án 10:42 perckor megjelent cikkel kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adja.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nkft. (a továbbiakban Közszolgáltató) finanszírozásával kapcsolatban elmondható, hogy az NHKV Zrt. a szolgáltatási díj megállapítása során minden esetben a jogszabályoknak megfelelően jár el és a szolgáltatási díj pénzügyi rendezése határidőben történik.

A jogszabály adta lehetőségeknek megfelelően az NHKV Zrt. minden évben elvégezte Közszolgáltató kérésére a szolgáltatási díj közvetlen költség alapú felülvizsgálatát, amely biztosította a Közszolgáltató közvetlen költségeinek finanszírozását. Mindezeken túl 2018. év első felében, továbbá 2019. évtől kezdődően folyamatosan havi részletkifizetéssel segíti Társaságunk a Közszolgáltató likviditását.

Hangsúlyozzuk, hogy az ÉTH Érd és Térsége Hulladékkezelési Nkft. működtetése és azok kapcsán meghozott döntések a cégvezetés és a tulajdonosok felelőssége, így például az is, ha a működés nem elég hatékony, és a feladatok ellátásához 22 alvállalkozóval dolgoznak együtt irreálisan magas áron, az országos átlag feletti fajlagos díjon, ahogyan arra az NHKV Zrt. is felhívta a figyelmet.

Ismét hangsúlyoznánk, hogy az NHKV Zrt. minden esetben a jogszabályok teljes körű betartása mellett számol el a közszolgáltatókkal. Visszautasítjuk azokat a hamis állításokat, amely szerint az elszámolás rendszerében bármilyen lobbitevékenység játszana szerepet.

A cikk témájával kapcsolatban az NHKV Zrt-t nem keresték meg, így lehetőségünk sem volt a tényeket nyilvánosság elé tárni.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email