22_03_29_erdmost_nincskep

Újítások a MÁV app-ban

22_03_29_erdmost_nincskep

Újítások a MÁV app-ban

A jövőben a pénztárak helyett még jobban az önkiszolgáló megoldások felé terelődik a jegyeladás, a járványhelyzet is felgyorsította ezt a folyamatot. A jegyértékesítési háttérrendszer nagy előnye, hogy a MÁV-HÉV-et, a Volánbuszt, vagy akár még a helyi közlekedést is ki tudja szolgálni - írja a MÁV.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A legújabb verziófrissítés után a MÁV alkalmazásban megváltott belföldi vasúti menetjegyek és egyes nemzetközi START ajánlatok esetén a sikeres vásárlást visszaigazoló e-mail tartalmazza a jegyeket PDF formátumban is. Ezeket ellenőrzéskor kinyomtatva, vagy arra alkalmas eszköz képernyőjén lehet bemutatni.

A határokon túlra is könnyebb lesz utazni: az osztrákcseh és szlovák városok után december 2-tól Németországba, Svájcba, Lengyelországba és Romániába utazók menetjegyüket akár néhány kattintással megvásárolhatják a MÁV mobilalkalmazással. 

A belföldi jegyek 43 százalékát még jegypénztárban, 27 százalékát online (webes felületen vagy a MÁV applikációval), illetve 16 százalékát auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatákból veszik az utasok. A vasúti utazást segítő mobilalkalmazás Vonatinfó néven 2015-ben indult az olyan főbb funkciókkal, mint az utazástervezés, a térképes vonatkövetés, érkezés előtti riasztás vagy a vonatok értékelése. A pozitív felhasználói fogadtatás mellett a kezdetektől fontos igénye volt az utasoknak, hogy jegyvásárlási funkcióval bővüljön a szolgáltatás, amelyet 2018 nyarától használhatnak. Az applikáció regisztrált felhasználóinak száma mostanra meghaladta a 428 ezret. Már nem csak a menetjegyeket váltják meg sokan a MÁV app-ra átnevezett alkalmazás segítségével, de egyre többen választják a havi bérlet vásárlásához is ezt az egyszerű, kényelmes lehetőséget. Tavaly közel 4,6 millió darab belföldi vasúti menetjegyet, bérletet és felárat (pót- és helyjegyet) vásároltak az utasok a MÁV mobilalkalmazásán keresztül, idén november végéig pedig annak ellenére közel 5,7 milliót, hogy a járványhelyzet miatt egyébként a belföldi utasszám is csökkent.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email