22_03_29_erdmost_nincskep

250 ezer a Babagenetikának, jöjjön az Életfa!

22_03_29_erdmost_nincskep

250 ezer a Babagenetikának, jöjjön az Életfa!

Több mint 250 ezer forint gyűlt össze a Babagenetika Egyesület javára az érdi Civil Liciten – számolt be róla az ÉrdMost.hu-nak Martin Norbert, a licit társalapítója. A jótékonysági árverés nem áll le, már javában zajlik az új gyűjtés, melynek kedvezményezettje decemberben az Életfa Csoport.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Babagenetika Egyesület előzetesen nem fogalmazott meg célokat a gyűjtésre vonatkozóan, hiszen azt teljes egészében a vizsgálatok támogatására fordítja – ehhez a Civil Licit több mint 250 ezer forinttal járult hozzá.

A gyűjtés decemberben is folytatódik, méghozzá az Életfa Csoport Egyesülettel, amelyet egy korábbi felmérés során már megválasztottak a licit kedvezményezettjének, de kérésükre a karácsonyi időszakban gyűjtenek a csoportnak.

Mint Martin Norberttől megtudtuk, az életfások fel is készültek a licitre, hiszen december hónap elindulásával már „záporoznak” a licitek, hiszen a szülők, hozzátartozók saját készítésű tárgyaikat bocsájtják árverésre.

„Az Életfa Csoport eleve arról szól, hogy aki a látókörébe kerül és valamilyen sérült gyermek van a családban, akkor a család összetartása és a gyermek fejlődése érdekében végez tevékenységet. A befolyt összeget most is erre fordítják” – fogalmazott Martin Norbert, akitől azt is megtudtuk, az Életfa klubházának bérleti díját is a liciten befolyó összegből fedezi, hiszen itt végzi szolgáltatásainak jelentős részét.

A márciusban indult Civil Liciten minden hónapban más-más egyesületet, alapítványt támogattak. Martin Norbert elmondta, kezdeményezésük minden várakozásukat felülmúlta, nem számítottak rá, hogy még decemberben is ilyen aktív lesz, de januárban már új kedvezményezettnek gyűjthetnek felajánlásaikkal a csoporttagok.

„Amíg a civil szervezetek finanszírozása Magyarországon olyan, amilyen, addig az ilyen kezdeményezésekre szükség lesz és ha havi ötvenezer forinttal is tudjuk támogatni ezeket a szervezeteket, amelyek értünk dolgoznak, addig ennek van értelme és haszna” – hangsúlyozta Martin Norbert.

A Civil Licit Érd csoporthoz ide kattintva tud csatlakozni!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email