22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: fordulatos meccset nyert az Érdi VSE

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: fordulatos meccset nyert az Érdi VSE

A jó kezdés ellenére hátrányba került a THSE-Szabadkikötő vendégeként az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 10. fordulójából pótolt mérkőzésen, de Limperger Zsolték már a szünet előtt fordítottak és a hazaiak egyenlítése után sem estek össze, a hajrában pedig a győzelmet is megszerezték.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Koós Gáborra és Fürjes Ádámra sérülés miatt, Honti Attilára pedig eltiltás miatt nem számíthatott a tizedik fordulóból pótolt hétközi, THSE elleni idegenbeli bajnokin Limperger Zsolt, aki így a kezdőbe nevezte saját nevelésű középpályásunkat, Kertész Bencét.

A sok hiányzó ellenére jól kezdtek a vendégek, akik leginkább a jobbszélen próbálták megbontani a hazai védekezést. Ennek ellenére a játékrész derekán Farkas Zoltán révén a Tintahalaknak volt több helyzete, hiszen előbb egy lesgólt szerzett, majd centerezéséről maradtak le a társak. Aztán a 27. percben Farkas harmadik baloldali akciója után a hosszún már jól érkezett Földi Dániel és megszerezte a vezetést a Szabadkikötőnek (1-0).

Az érdiek azonban a hátránytól csak még jobban felpörögtek. Előbb Bozsoki Imre fejesénél, majd Molnár Bence helyzeténél kellett résen lennie Czerula Dávidnak.

Aztán a 33. percben Kertész Bencét buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Popov Patrik értékesítette (1-1).

A játékrész hajrájában Popovnak még két nagy ziccere adódott, közvetlenül a szünet előtt Kócsa Tamás löketét még védte Czerula, de az ismétlésből Molnár Bence már betalált és megfordította a meccset (1-2). A fiatal támadó első gólját szerezte az Érdi VSE felnőtt NB III-as együttesében!

A fordulás után kiegyenlítetté vált a játék, ugyan mindkét csapatnak meg voltak a lehetőségei, a THSE több helyzetet dolgozott ki, melynek eredményeként a 66. percben Farkas Zoltán egy érdi védelmi megingást kihasználva pörgetett Kertész Ferenc kapujába (2-2).

A hazaiak egyenlítése után az érdiek is aktivizálták magukat, de hiába a több támadásépítés, a következő nagy helyzetre a 80. percig kellett várni, amikor Kollega Krisztián lövését mentették a védők.

A hajrában aztán meglett az érdi helyzetek gyümölcse, amikor egy baloldali akció után Kócsa Tamás beadásából Popov Patrik ollózásszerű mozdulattal juttatta a labdát a kapuba, kialakítva ezzel a 3-2-es érdi sikert.

– Az első félidő tetszett, hasonlított ahhoz a játékhoz, amit szeretnénk a csapattól, attól függetlenül, hogy fiatal vagy idős játszik. Aki alkalmas rá és megérdemli, hogy játsszon, az játszik. Az első félidő nagyon jó volt, sok ziccerünk volt, el is kellett volna döntenünk a meccset, aztán a második félidőben az ellenfélben nem volt benne az egyenlítés, aztán a végén a szerencse is kellett, hogy hozzuk a meccset

– nyilatkozta Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

– Váltakozva forogtak a kapuk veszélyben, az eredmény is így alakult, melynek végén megérdemelten nyert a vendégcsapat – értékelt Tóth János, a THSE-Szabadkikötő vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb november 29-én lép pályára, amikor a bajnokság huszadik körében a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő vendége lesz.

NB III, Nyugati csoport, 10. forduló
THSE-Szabadkikötő-Érdi VSE 2-3 (1-2)
Szabadkikötő, zárt kapu. V.: Újhelyi (Szabó F. Sz., Balla L.)
THSE: Czerula – Gál T., Vidnyánszky, Révész, Végh A. – Marosi, Pető B., Németh A., Farkas Z. – Fodor N., Földi
Vezetőedző: Tóth János
Érdi VSE: Kertész F. – Kalmár, Bozsoki, Csiszár, Varga T. – Kertész B., Kócsa, Farkas B. – Kollega (Pintér O., 91. p.), Molnár B., Popov
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Földi D. (27. perc), Farkas Z. (66. p.), ill. Popov (33. p., 89. p. – az elsőt tizenegyesből), Molnár B. (44. p.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email