22_03_29_erdmost_nincskep

Hová tűntek a serlegek az Érd Arénából?

22_03_29_erdmost_nincskep

Hová tűntek a serlegek az Érd Arénából?

Egyik olvasónk kereste meg szerkesztőségünket azzal, hogy az érdi úszók roppant mérgesek, mert az Érd Aréna uszodájából látszólag minden előzmény nélkül elvitték az összes serleget, amit korábban ők nyertek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A téma kapcsán elsőként Berczi Zitát, az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. ügyvezetőjét kerestük meg, aki írásban feltett 4 kérdésünkre a következő, rövid választ adta: „A polgármesterrel, dr. Csőzik Lászlóval való személyes találkozásomkor részéről felmerült az az igény, mely szerint az Érd Arénából az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. költözzön ki, a tulajdonát képező eszközökkel együtt: különös tekintettel a Milák Kristófra emlékeztető tárgyak eltávolításának tekintetében. E polgármesteri kérésnek maradéktalanul eleget tettem.”

Természetesen kíváncsiak voltunk a másik fél álláspontjára is. Csőzik László megkeresésünkre elmondta, hogy a Berczi Zita tulajdonában lévő Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft.-t az elmúlt közel egy évtizedben Érd városa több tízmillió forinttal támogatta, és természetesen ez az összeg is hozzájárult ahhoz, hogy az érdi színekben versenyző fiatalok ilyen kiváló versenyeredményeket értek el. Azt is hangsúlyozta, hogy a versenyzők számára Érd MJV Önkormányzata biztosította az uszodai vízfelületet is. A serlegek pedig elsősorban a sportolók, nem pedig a magántulajdonban lévő Kft. eredményeit szimbolizálják.

„Rendkívül fontosnak tartanám, hogy a fiatal úszók előtt a jövőben is minden nap ott legyenek ezek a serlegek, hiszen fontos látniuk, hogy ezekért is érdemes küzdeni. Nagyon örülnék annak is, ha a felesleges hangulatkeltés helyett ezt Berczi Zita is belátná, és visszatenné a serlegeket a vitrinbe, függetlenül azok tulajdoni viszonyaitól.”

Hogy jelenleg hol találhatóak a serlegek, arra nem kaptunk választ, mint ahogyan arra sem, hogy a jövőben hova kerülnek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email