klimapark_201112

Klímabarát parkot hoznának létre a Darukezelő utcában

Az ötlet Palkó Zsolt klímavédelmi és zöld városfejlesztési biztostól ered. Az elképzeléseket egy lakossági fórumot mutatták volna be, de a vírushelyzetben elrendelt gyülekezési tilalom miatt erre nem kerülhetett sor, a helyszíni bejárást viszont megtartották.

– Szeretnénk még ebben az évben egy erdei futópályát létesíteni. Védett természeti értékeket nem bolygatunk meg, olyan bozótot viszont kiirtunk, ami nem őshonos, és esetleg szemetet is rejthet. Tervezünk egy tanösvényt is, és sok egyéb helyi kezdeményezésre is lehetőség lesz. Online közvélemény-kutatást is indítunk, mert kíváncsiak vagyunk a lakosok véleményére, javaslataira is. A legfontosabb, hogy a parkot közösségi tervezés keretében szeretnénk kialakítani – hangsúlyozta Palkó Zsolt.

Tetlák Örs alpolgármester elmondta: a klímaváltozás okozta hatások a kertvárosokat is érinteni fogják. Azok a zöldterületek, amelyek a levegő hűtésére és közösségi térként egyszerre alkalmasak, a városok legértékesebb részei lesznek. Ez a városrész, ha megfelelő funkciókat kap, nemcsak a környékbeliek, hanem minden érdi számára kiváló találkozási pont lehet – hangsúlyozta..

Gál Alex önkormányzati képviselő arra mutatott rá, hogy Felső-Parkváros hiányt szenved közösségi terek tekintetében. Mint mondta, támogatja ezt a civil kezdeményezést, és szeretnék bevonni a helyieket is az együttgondolkodásba – olyan projektet kívánnak megvalósítani, ami az itt élőknek hasznos. Egy egyesületet is szeretnének létrehozni, amely “örökbefogadná”, gondozná a parkot.

 

 

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email