22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: mégis folytatódik az NB III

22_03_29_erdmost_nincskep

Foci: mégis folytatódik az NB III

Bár a miniszterelnök hétfői bejelentése után a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke úgy nyilatkozott, a férfi NB I és NB II, valamint a női NB I-en kívül minden bajnokságot felfüggesztenek, azóta változott a helyzet és zárt kapuk mögött folytatódhat az NB III is.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján kedden késő este megjelentek szerint a szervezet a hatósági korlátozások betartása mellett a futball felelős körülmények között történő folytatását támogatja. A szigorú korlátozások engedik az edzések és mérkőzések megtartását. Az MLSZ azonban a csapatok kérését figyelembe véve dönt a bajnokságok folytatásáról.

A szervezet elnöke, dr. Csányi Sándor úgy nyilatkozott, a Magyar Labdarúgó Szövetség a járványügyi hatóságok előírását a kormány által meghatározott módon érvényesíti és végrehajtja saját területén a vírus terjedésének visszaszorítása érdekében.

A kihirdetett szabályozás értelmében a következő időszakban kizárólag zárt kapuk mögött rendezhető labdarúgó-mérkőzés. Miközben általános a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására.

 

Az alacsonyabb osztályokban maguk dönthetik el a csapatok, hogy játszanak vagy későbbre halsztják mérkőzésüket. Az egyesületek részletes intézkedési tervet kaptak a szövetségtől az egészségvédelmi feladatokról. Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy amatőr csapat (NB III-nál alacsonyabb osztályú) nem tud, vagy nem kíván kiállni az adott bajnoki mérkőzésen, akkor új időpont kitűzését kezdeményezheti, melyhez az MLSZ hozzájárul, több alkalommal is.

A bajnokságok jövő tavaszra tervezett befejezésének végső időpontja az események alakulása alapján rugalmasan módosítható.

Az egészségügyi protokollok megtartása mellett további higiéniai előírásokat és ajánlásokat állított össze a szövetség, például az öltözők vagy buszok használatával kapcsolatban, a helyszínek előkészítése és folyamatos fertőtlenítése kérdésében. A maszk használata természetesen a mérkőzések előtt és után szigorúan kötelező.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email