22_03_29_erdmost_nincskep

Budaörsön is megvan, hol kell maszkot hordani

22_03_29_erdmost_nincskep

Budaörsön is megvan, hol kell maszkot hordani

Két rendeletet alkotott a kihirdetett veszélyhelyzet miatt Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, aki egyrészt kijelölte, mely közterületeken és nyilvános helyeken kötelező a maszkhasználat a településen, másrészt szabályozza az éjszakára részlegesen bezáró kutyafuttatókat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Budaörs város honlapján megjelent beszámoló szerint a településen nincs kiemelkedően nagy számú megbetegedés, bár pontos adatokat nem közöl a hatóság.

Mint az önkormányzati rendeletből kiderül, 5.00 és 20.00 között

  • az autóbusz-megállókban és a végállomás területén
  • a vasútállomás nyilvános területén

7.30-tól 16.30-ig (ettől eltérő nyitvatartási idő esetén az intézmény nyitását megelőző fél órával kezdődően és a zárást követő fél órával bezárólag)

  • a veszélyhelyzet időszakában is nyitva tartó közintézmény – iskola, óvoda, bölcsőde, rendőrség, bíróság, ügyészség, Városháza – bejáratától számított 200 méteres távolságon belül az utca vagy tér azon oldalán lévő járdán, ahol a közintézmény épülete elhelyezkedik, valamint ezen intézmények nyilvános parkolóiban
  • az Egészségügyi Központ, az orvosi rendelők, gyógyszertárak előtti járdán a megközelítésre szolgáló bejárattól számított 100 méteres távolságon belül, valamint az ezekhez tartozó nyilvános parkolójban
  • a helyi termelői piac területén a nyitvatartási idő alatt.

A korlátozó intézkedések ismertetése mellett Wittinghoff Tamás beszámolt róla, hogy a kutyafuttatókat éjjel 22 és 5 óra között zárva tartják, nyitvatartási időben is csak legfeljebb öten tartózkodhatnak ott.

A veszélyhelyzeti szabályok értelmében az önkormányzat képviselő-testülete nem ülésezhet, a hatáskörébe tartozó döntéseket a polgármester hozza meg. A korábbi gyakorlatnak megfelelően – az azonnali döntést igénylő helyzetek kivételével – a polgármester a döntése előtt kikéri az önkormányzati képviselők és bizottsági tagok véleményét az előterjesztésről.

A közmeghallgatás hagyományos módon, képviselőtestületi ülés keretében történő megtartására sincs lehetőség, ezért a helyi közügyeket érintő kérdéseket és javaslatokat elektronikus úton várják a lakosságtól, a város honlapján (www.budaors.hu) szereplő email-címre.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email