22_03_29_erdmost_nincskep

A Szikra lett az „Év közösségi kezdeményezése 2020”- díj nyertese!

22_03_29_erdmost_nincskep

A Szikra lett az „Év közösségi kezdeményezése 2020”- díj nyertese!

Az érdi és környéki autista gyermekeket és családjaikat felkaroló Szikra Tehetséggondozó Egyesület másfél éve tölt be hiánypótló szerepet a gyerekek fejlesztésében, tehetséggondozásában. Az országban talán teljesen egyedüliként, nyáron tábort is szerveztek számukra. Az elismerés nem maradt el.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Önkéntes Központ Alapítvány 2020-ban is meghirdette az Év Közösségi Kezdeményezése díjat. A beérkezett pályázatok közül egy szakmai zsűri választotta ki a legjobbnak ítélt kezdeményezéseket, amelyek közül a közönség szavazatai alapján, magasan az elsőként került ki az érdi Szikra Tehetséggondozó Egyesület.

Zádori Henrietta, a Szikra alapítója és vezetője az Érd FM 101.3-nak adott interjújában azt mondta, rendkívül örül a díjnak, ami egy nagyon nagy elismerés a munkájuknak, de Érdnek is, hisz ezzel a díjjal az önkéntes közösségi munkát ismerik el, a Szikra nyári táborát pedig úgy tudták megvalósítani térítésmentesen az autista gyermekek számára, hogy gyakorlatilag az egész város (civilek, alapítványok, szervezetek, magánszemélyek) beálltak a kezdeményezés mögé és támogatták őket. A tábor alatt is rendkívül sokan dolgoztak azon önkéntesként, más alapítványoktól is, hogy a gyerekek minél jobban érezzék magukat és minél szélesebb körű foglalkozásokban és fejlesztésekben lehessen részük. Henrietta pedig azt is hozzátette, hogy az egyesületnek nagyon sokat jelent az a segítség, figyelem, támogatás, amit a jelenlegi városvezetéstől is megkapnak ezek a családok és gyermekek. 

A díjátadót idén máshogy tartják, mint az előző években. A koronavírus-járvány miatt ugyanis nem lesz ünnepélyes díjkiosztás, ehelyett a szervezők minden egyes díjazottat meglátogatnak és úgy adják át a díjakat, ami a díj mellett egy oklevelet és 150 ezer forintot támogatást jelent. 

A tábor és az azt övező összefogás egy fontos lépcsőfok volt az egyesület munkájában, ami azonban azóta sem állt meg, hiszen igény mindig van rá, hogy a közoktatásból kiszorult gyermekekkel szakemberek foglalkozzanak. És hogy ez az igény milyen nagy, azt jól szemlélteti, hogy míg nyáron 40 gyermeket táboroztatott az egyesület, most, év közben 74en részesülnek náluk tehetséggondozásban, fejlesztésben, közösségi élményekben, valamint, nem utolsó sorban: elfogadásban és szeretetben. 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email