22_03_29_erdmost_nincskep

Minden bölcsődei és óvodai dolgozót tesztelnek

22_03_29_erdmost_nincskep

Minden bölcsődei és óvodai dolgozót tesztelnek

Közösségi oldalán jelentette be Csőzik László, Érd polgármestere, hogy a Polgármesteri Hivatal dolgozóihoz hasonlóan minden önkormányzati fenntartású bölcsőde és óvoda dolgozóját ingyen letesztelik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

 

A polgármester megjegyezte, az Oktatási Hivatal (OH) rendelkezhet rendkívüli szünetről. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Népegészségügyi Központ jelzései alapján – mint az OH felügyeleti szerve – utasította az Oktatási Hivatalt, hogy Érden három intézmény tekintetében gyakorolja a jogkörét és rendeljen el rendkívüli szünetet a koronavírus-fertőzés megjelenése miatt.

Csőzik László kitért rá, a Szivárvány Óvoda székhelyén október 20-tól 30-ig, a Kincses Óvoda Tündérkert Tagóvodájánál november 2-től 8-ig rendeltek el rendkívüli szünetet.

Hozzátette, a mai nap folyamán a Szivárvány Óvoda intézményvezetője telefonon jelezte, hogy az Oktatási Hivatal tájékoztatása alapján november 5-től rendkívüli szünetet rendelnek el a Meseház Tagóvodában, hiszen a dolgozók közt a koronavírus, a gyerekek között a bárányhimlő terjedt el.

„Az intézményekben a protokollnak megfelelő azonnali intézkedéseket az intézményvezetők haladéktalanul megtették, a szülőket tájékoztatták, az egész épület fertőtlenítő nagytakarítását elrendelték, elvégezték. Azon gyermekek részére, akiknek a napközbeni felügyeletét a szülők nem tudják biztosítani, az intézményben a rendkívüli szünet ideje alatt felügyeletet biztosítanak” – írja Csőzik László.

A városvezető beszámolt arról is, hogy a piacon újra kötelező a maszkhasználat és a távolságtartás, amit szigorúbban fognak ellenőrizni. Írt arról is, hogy a tömegközlekedésben járatsűrítést rendeltek el csúcsforgalomban, melyről egyeztetett a Volánbusz területi képviselőjével, aki arról tájékoztatta, a helyi és helyközi járatokra vonatkozó menetrendet november 5-ig készítik el.

Csőzik László bejegyzésében kitért a miniszterelnök által november 3-án bejelentett szigorításokra is, majd hozzátette, a Polgármesteri Hivatalban dolgozók védelme érdekében hétfőtől szigorúbban korlátozzák a személyes érintkezéssel járó hivatali ügyfélfogadást.

„Csak azokra az esetekre szorítva a találkozást, ahol ez elkerülhetetlen (pl.: szocpol, anyakönyv, hagyaték). Minden más hivatali ügyet elektronikusan, illetve telefonon lehet majd csak intézni”

– fogalmazott Csőzik László.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email