22_03_29_erdmost_nincskep

Elmarad a közmeghallgatás Tárnokon!

22_03_29_erdmost_nincskep

Elmarad a közmeghallgatás Tárnokon!

November 5-én, 17 órakor közmeghallgatást tartottak volna a tárnoki Heinrich Antal Házban, de dr. Lukács László polgármester közösségi oldalán arról számolt be, a miniszterelnök november 3-i bejelentése után nem tartják meg az eseményt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tárnok polgármestere épp hétfőn számolt be róla, hogy a kormány külön levélben kérte az önkormányzatokat arra, hogy a vírushelyzet ellenére is kötelesek megtartani évi egyszeri közmeghallgatásukat.

A városvezető kitért rá, a katasztrófavédelemről szóló törvény értelmében a rendkívüli jogrend alatt a települési önkormányzat képviselőtestületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Ennek keretében nem foglalhat állást önkormányzati intézmény átszervezéséről, megszüntetéséről, ellátási, szolgálati körzeteiről, ha a szolgáltatás a települést is érinti.

„Amíg a veszélyhelyzet fennáll, testületi ülést nem tarthatunk, s mivel a közmeghallgatás egy kihelyezett testületi ülés, így nem megtartható” – írta dr. Lukács László, megjegyezve, a lakosságtól érkezett kérdésekre írásban ad választ.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email