22_03_29_erdmost_nincskep

Megvan az engedély a Vadlúd utcai körforgalomra

22_03_29_erdmost_nincskep

Megvan az engedély a Vadlúd utcai körforgalomra

Megérkezett a hivatalos építési engedély a Vadlúd utcai körforgalomra, építési terület lett a kibővülő bölcsőde, de bizottsági és testületi ülést is tartottak múlt héten Tárnokon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Dr. Lukács László, Tárnok polgármestere közösségi oldalán foglalta össze az elmúlt hét eseményeit. Ezek közül kiemelte, hogy újabb fázisába lépett a Vadlúd utcai körforgalom átépítése, hiszen múlt héten megérkezett a hivatalos építési engedély, s ugyan még pár hozzájárulás szükséges a kiviteli tervekhez, de a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megkezdheti a közbeszerzés kiírását.

Lukács László beszámolt arról is, hogy átadták a bölcsőde területét a kivitelezőnek, így a bővítés miatt azt építési területté nyilvánították. Hangsúlyozta, tizenhárom hónap áll rendelkezésükre, hogy elkészüljön a bővítés.

A polgármester kitért a múlt héten tartott testületi ülésre is, ahol tizenegy napirendi pontról tárgyaltak. Elfogadták a Mesevár Óvoda beszámolóját, majd a Védőnői Szolgálat SZMSZ-én módosítottak egy korábbi ellenőrzés megállapításai miatt.

Az ülésen két nagyobb összegről kellett szavaznia a testületnek, az egyik az Érd és Térsége Hulladékkezelő felszólításának következménye, mert sok tárnoki utcába nem tud behajtani a kukásautó, ezért a növényzeten kértek komoly metszéseket – összesen húsz kilométernyi útszakaszon.

A másik megszavazott költség a közlekedési koncepció felülvizsgálatára kellett, amely alapján szabályossá tudják tenni a fekvőrendőröket.

„Egyetértettünk abban, hogy a visszanyert 170 millió támogatásból az új óvoda étkeztetésének megoldása mellett a régi konyháinkat is fel tudjuk újítani. Legfontosabb a kisiskolában a főzőkonyha modernizálása lesz” – írja Lukács László, aki kitért a Sóskúti út mellett, a tó magasságában lévő ingatlanok telepítési tanulmánytervére is, melynek eredményeként egy rendezvényszervező cég komolyabb fejlesztéseket végezhet a területen és nyolcvan új munkahely jöhet létre.

„Zöld utat kapott a rendőrséggel kötendő megállapodási szerződés is, így a közeljövőben ez is aláírásra kerülhet. Tapasztalhatjuk, hogy rendőreink egyre gyakrabban mérnek útjainkon, és új helyekre is kitelepülnek néha. A szerződés megkötése után a kameráink képei alapján is fognak tudni eljárást indítani. Amennyiben a rendszer elindul, úgy egy plusz kamerát tervezünk a Sóskúti útra az autópálya alagút környékére” – teszi hozzá a tárnoki polgármester.

A testületi ülésen elfogadták mind a 2019-2024 gazdasági program időarányos megvalósulásáról szóló, mint a hivatal 2019. évi munkájáról szóló beszámolót, helyben hagyták az általános iskolai körzethatár kijelölését, ami nem változott, hiszen Tárnok egy körzet.

Sürgősséggel kellett a testület elé bevinni egy pályázati lehetőséget, amely az illegális szemetek eltakarítására biztosít vissza nem térítendő támogatást, melynek sikere esetén Tárnok hétmillió forintot kaphat. Ezzel kapcsolatban egyeztettek az ÉTH-val is.

„Ez a hét a közmeghallgatásról fog szólni” – tekintett már előre dr. Lukács László, megjegyezve, a kormány külön levélben kérte az önkormányzatokat, hogy a vírushelyzet ellenére is kötelesek megtartani évi egyszeri közmeghallgatásukat.

A tárnoki közmeghallgatás október 5-én, csütörtökön 17 órától lesz a Heinrich Antal Házban. Kitért rá, a testület, a hivatali vezetők és a rendezők összesen húsz főt tesznek ki, ezért a helyszínen érdeklődők száma erősen korlátozott lesz. Arra kér mindenkit, hogy aki nem tud személyesen jelen lenni, az online kövesse az eseményeket. Elmondta azt is, az előre leadott kérdéseket fel fogja olvasni és válaszol rájuk, akkor is, ha a kérdést leadó lakos nem jön el személyesen.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email