22_03_29_erdmost_nincskep

A végtelenbe, és még tovább

22_03_29_erdmost_nincskep

A végtelenbe, és még tovább

2019 szeptemberében a három legkisebb korosztály (U8, U10, U12) egy-egy csapatával kezdte meg első teljes szezonját a Kárpáti Farkasok. Év közben is folyamatosan bővült az egyesület, ma pedig ott tartanak, hogy már az U14-es korosztályban is neveztek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Alig húsz hónap alatt annyira felduzzasztották a létszámot, hogy az U12-eseknél jelenleg három együttessel rendelkeznek.

„Jelentősen nőtt a gyerekek száma az egyesületünkben, az U10-es korosztályból is többen kiöregedtek és feljebb léphettek. Azt szerettük volna, hogy mindenki minél több játéklehetőséghez jusson, ezért döntöttünk úgy, hogy az A-csapatunk mellett két B-csapatot is indítunk, hiszen azért dolgoznak a gyerekek minden edzésen, hogy tudásukat a mérkőzéseken is be tudják mutatni” – mondta Hegyi Ádám, a Kárpáti Farkasok szakmai vezetője, aki határozott nemmel felelt arra a kérdésünkre, hogy a 2019. januári induláskor számított-e ilyen népszerűségre.

„Azt gondoltuk, lesz valamilyen létszámú U8-as és U10-es csapatunk, meg egy U12-es. De azt álmainkban sem gondoltuk, hogy három U12-es csapatot tudunk indítani” – fejtette ki, majd hozzátette, egyrészt segíti a Farkasokat a minden igényt kielégítő jégcsarnok, másrészt a környező településeken nincs lehetőség jégkorongozni.

„Aki először hozza a gyermekét jégkorongozni, nem tudja, hova került. Később szembesül vele, milyen kivételes helyen edzhetünk és játszhatunk, amikor járjuk a különböző sátras pályákat az országban. Inkább arra gondolok, hogy ez egy új, meghonosodó sportág a térségben, ami az újdonság erejével hat” – magyarázta a népszerűség okát Hegyi Ádám. 

A gyerekek képességének és létszámának fejlesztése mellett a teljes klub is folyamatosan fejlődik. Ennek egyik újabb lépése, hogy a kanadai Rob Daum személyében NHL-tapasztalattal (National Hockey League, a világ vezető, legnagyobb jégkorong ligája – a szerk.) rendelkező edző is érkezett, aki korábban az Edmonton Oilers asszisztens-edzője volt. Érden az edzők fejlesztéséért felel, amellett, hogy a gyerekeket is hasznos tanácsokkal látja el.

Ha a fejlődés üteme nem változik, nemcsak Hegyi Ádám várakozásai válnak valóra, miszerint a Kárpáti Farkasokra néhány év múlva már felkapja a fejét a közvélemény. Ennél jóval merészebb célokat is megvalósíthatnak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email