22_03_29_erdmost_nincskep

Fedezzük fel Érdet QR-kódokkal

22_03_29_erdmost_nincskep

Fedezzük fel Érdet QR-kódokkal

Azt szoktam mondani, hogy amióta az eszemet tudom, érdi vagyok. Még nem voltam két éves, amikor ide költöztünk, itt jártam iskolába, itt dolgozom. Ennek ellenére a Ki mit tud Érdről versenyen biztos nem lennék a dobogósok között.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A csodálatos panorámát nyújtó kastélydombon, Ófaluban, például most jártam életemben először. A Szent Mihály-napi megemlékezésre igyekezve a kastélydomb korlátján QR-kódra bukkantam. Kíváncsi voltam, mi rejlik mögötte, úgyhogy leolvastam. Legnagyobb meglepetésemre Mihalicz Csilla kollégám cikke jelent meg, amely remekül bemutatja a helyszínnel és az egykori kastéllyal kapcsolatos tudnivalókat.

Gondoltam, megkérdeztem a megemlékezés egyik szervezőjét, a magát érdi közügyesként definiáló Süle Zsoltot, tud-e valamit a QR-kódról. Természeteset tudott. Több helyre is kihelyezett kódokat, mondta, de már csak ez az egy maradt meg. Egyelőre.

Pedig ez a kis apróság sokat segíthetne abban, hogy megismerjük lakókörnyezetünk – sokszor elfeledett – nevezetességeit.

„Ez az egész az Érd alsón található perongalériával indult. Az ott kiállított képekhez honlap is társul, amely rengeteg információt tartalmaz az érdikumokról – mesélte Süle Zsolt. – Erről jutott eszembe, hogy ezt még jó pár helyen lehetne alkalmazni.” Kezdetben matricára, majd hűtőmágnesre készített harminc érdikumra vezető QR-kódot. Sajnos a hűtőmágneseknek elég hamar nyomuk veszett, akik hazavitték őket, valószínűleg unos-untalan a Tele a padlás című, Mihalicz Csilla által írt cikket olvasgatják vagy a Kutyavárról készített videót nézegetik. 

Ennek ellenére az ötletgazda nem adja fel, szeretné folytatni a „fedezzük fel Érdet QR-kóddal” játékot. Hogy hová lenne még érdemes kódot rejteni? Várjuk olvasóink javaslatait! Egy ilyen egyszerű projekt sokat segíthet abban, hogy felismerjük, mennyi kincset rejt a lakóhelyünk.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email