qr_kod

Fedezzük fel Érdet QR-kódokkal

Azt szoktam mondani, hogy amióta az eszemet tudom, érdi vagyok. Még nem voltam két éves, amikor ide költöztünk, itt jártam iskolába, itt dolgozom. Ennek ellenére a Ki mit tud Érdről versenyen biztos nem lennék a dobogósok között.

A csodálatos panorámát nyújtó kastélydombon, Ófaluban, például most jártam életemben először. A Szent Mihály-napi megemlékezésre igyekezve a kastélydomb korlátján QR-kódra bukkantam. Kíváncsi voltam, mi rejlik mögötte, úgyhogy leolvastam. Legnagyobb meglepetésemre Mihalicz Csilla kollégám cikke jelent meg, amely remekül bemutatja a helyszínnel és az egykori kastéllyal kapcsolatos tudnivalókat.

Gondoltam, megkérdeztem a megemlékezés egyik szervezőjét, a magát érdi közügyesként definiáló Süle Zsoltot, tud-e valamit a QR-kódról. Természeteset tudott. Több helyre is kihelyezett kódokat, mondta, de már csak ez az egy maradt meg. Egyelőre.

Pedig ez a kis apróság sokat segíthetne abban, hogy megismerjük lakókörnyezetünk – sokszor elfeledett – nevezetességeit.

„Ez az egész az Érd alsón található perongalériával indult. Az ott kiállított képekhez honlap is társul, amely rengeteg információt tartalmaz az érdikumokról – mesélte Süle Zsolt. – Erről jutott eszembe, hogy ezt még jó pár helyen lehetne alkalmazni.” Kezdetben matricára, majd hűtőmágnesre készített harminc érdikumra vezető QR-kódot. Sajnos a hűtőmágneseknek elég hamar nyomuk veszett, akik hazavitték őket, valószínűleg unos-untalan a Tele a padlás című, Mihalicz Csilla által írt cikket olvasgatják vagy a Kutyavárról készített videót nézegetik. 

Ennek ellenére az ötletgazda nem adja fel, szeretné folytatni a „fedezzük fel Érdet QR-kóddal” játékot. Hogy hová lenne még érdemes kódot rejteni? Várjuk olvasóink javaslatait! Egy ilyen egyszerű projekt sokat segíthet abban, hogy felismerjük, mennyi kincset rejt a lakóhelyünk.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email