22_03_29_erdmost_nincskep

Hétfőtől szigoríthat a kormány a járványügyi intézkedéseken

22_03_29_erdmost_nincskep

Hétfőtől szigoríthat a kormány a járványügyi intézkedéseken

Hétfőn dönthet az Országgyűlés néhány újabb járványügyi szigorításról – tudta meg a Népszava hírportál. A lap értesülései szerint az óvintézkedések több területet is érinthetnek, de főként a maszkhasználat szabályai szigorodhatnak.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Népszava hírportál értesülései szerint a járványügyi szigorítások több területet is érinthetnek. Várhatóan szélesebb körben és sokkal súlyosabb szankciókat vethetnek ki azokra az állampolgárokra, akik nem viselnek arcvédő maszkot olyan helyen, ahol az kötelező

A privátbankár. hu értesülései szerint  október 16-án, pénteken nyújtotta be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter azt a módosító törvényjavaslatot, mely jelentősen szigorítana a jelenleg érvényben lévő karanténszabályokon. Azok megsértése esetén a helyszíni bírság legmagasabb összege 150 ezer forint is lehet a mostani 50 ezer forint helyett. Ráadásul ez még ennél is több lehet, ha valaki egy napon belül többször is megszegi a szabályokat. Az azonos napon elkövetett jogsértések miatt kiszabható bírság felső határa 600 ezer forint lenne.

A karanténkötelezett a karanténlakást a hatósági házi karantén lejártát követő napot megelőzően kizárólag az illetékes rendőrkapitányság részére tett bejelentés tudomásulvételét követően, orvos utasítására, megbetegedése miatt, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, vagy kormányrendeletben meghatározott esetben hagyhatja el.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email