22_03_29_erdmost_nincskep

Érd mindenkié

22_03_29_erdmost_nincskep

Érd mindenkié

Csőzik László polgármester közösségi oldalán reagált arra, hogy T. Mészáros András követelte, tiltsák be az érdi közoktatási intézményekben az olyan könyveket, mint a Meseország mindenkié című mesegyűjtemény. A polgármester bejegyzését teljes terjedelmében, változtatás nélkül közöljük.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Mit szólnának hozzá kedves érdiek, ha most bejelenteném, hogy hétfőtől a fenntartásunkban álló oktatási, nevelési intézményekben nem engedélyezem, sőt egyenesen betilhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg A.A. Milne könyvét, a Micimackót, mivel Micimackó neme számomra nem világos?

Mit, ha betiltanám a Gólya gólya gilice, mitől véres a lábad? kezdetű dalt a bölcsikben, ovikban? Pusztán azért, mert szerintem erőszakra buzdít a vers, és erőszakot mutat be.

Szerintem határozottan, sőt egyenesen undorító és méltatlan lenne egy város vezetőjéhez, hogy a pedagógiai munkába hatalmi szóval beleszóljon.

Szerintem méltatlan lenne Érd polgáraihoz, hogy egy olyan polgármester szolgálja őket, aki akár felső utasításra, akár saját elmebaja okán könyveket merészelne betiltani, kitiltani.

Pedig ma a sokadik megkeresést kapom a volt városvezetés, a kisebbségbe szorult képviselők köréből. Arra szólítanak fel, hogy a Meseország mindenkié című mesekönyvet, hasonlóan sok kormánypárti polgármesterhez, tiltsam be, és az „El a kezekkel gyermekeinktől és unokáinktól!” címmel, fogadtassak el egy elítélő nyilatkozatot a testülettel.

Mérhetetlenül felháborít, hogy többezer szakember és rengeteg, elképzelhetetlenül sok szülő véleményével szemben, ördögűzés zajlik, és ismét a kevesek véleménye akar uralkodni sokak élete felett!

Visszautasíhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, hogy arra kényszerítsenek, hogy diktatórikus módszerekkel, beleavatkozzak évtizedek óta példás és kiváló munkát végző pedagógusok munkájába, és gyakoroljak önkényt!

Ehelyett azt mondom, én nem adom a nevem ilyen intézkedésekhez, én nem fogok, és nem is szólhatok bele az Érden zajló szakmai munkába, amíg az törvényt, előírást, vagy helyi jogszabályokat, határozatokat nem sért!

Bízom az érdi pedagógusok szakmaiságában, és bízom a józan ítélőképességükben!

Érd egy sokszínű, csodálatos polgárokból álló, szabad város! Így is fog maradni!

***

Polgármesterként nem tisztem és nem feladahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg egy mesekönyv tartalmát véleményezni. Az viszont határozott véleményem, hogy a politika nem diktálhatja, hogy ki mit olvashat, és mit nem olvashat! Elfogadhatatlannak tarhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg könyvek darálását, égetését, megsemmisítését!

Ami pillanatnyilag az országban zajlik a Meseország mindenkié című könyv kapcsán, az színtiszta szélsőjobboldali propaganda. Tökéletesen bizonyítja ezt, hogy T. Mészáros András egy olyan könyv betiltását szorgalmazná (https://erdmost.hu/cikk/t-meszaros-van-abban-valami), amit el sem olvasott a saját bevallása szerint. Nevelési és szakmai kérdésekben nem dönthetnek politikusok.

Hiszem, hogy az az 1270 pszichológus, és 500 pszichológus hallgató, aki aláírta azt az állásfoglalást, hogy a szóban forgó mesekönyv nem káros a gyerekek fejlődésére, jobban ért a témához, mint néhány tucat, szemellenzőt viselő politikus, aki éppen arra törekszik, hogy megossza az országot, és újabb feszültségeket generáljon.”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email