22_03_29_erdmost_nincskep

Elstartolt a Világ Gyalogló (Hó)Nap

22_03_29_erdmost_nincskep

Elstartolt a Világ Gyalogló (Hó)Nap

Szombat délelőtt Érd is csatlakozott a Világ Gyalogló (hó)Nap országos versenyhez. Három túra lesz, amelyeken szakértő előadók fognak mesélni a természeti kincsekről, épített örökségünkről, történelmünkről és egyéb érdekességekről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A naptári ősz beköszöntével rövidülnek a nappalok, egyre kevesebb a világos órák száma. A szervezetünk ilyenkor kevesebb napfényhez jut, így még több figyelmet kell fordítanunk immunrendszerük erősítésére. A rendszeres mérsékelt testmozgás kifejezetten pozitív hatással bír fizikai és mentális egészségünkre. A Világ Gyalogló (Hó)Nap eseménysorozat idén is a gyaloglás egészségmegőrző hatására hívja fel a figyelmet.

A nemzetközi mozgalmat 1992-ben indították útjára, Magyarország 1999-ben lépett a rendező országok sorába. A gyaloglás az a mozgásforma, amelyet korra, nemre, edzettségi szintre való tekintet nélkül bárki űzhet, ráadásul társakkal, barátokkal közösen gyakorolva remek időtöltés is. Mindezeken túl az intenzív gyaloglás kutatásokkal alátámasztva számos pozitív egészségügyi hatással bír: többek között csökkenti a szívbetegségek és a stroke kockázatát, megelőzhető vele a cukorbetegség, javul az állóképesség, segít a csontritkulás megelőzésében.

A Nordic Walking Érd is csatlakozott a programhoz, három alkalommal hívják az érdieket sétálni – mondta el az ÉrdMost-nak Karóckai Magdi, az érdi „nordicosok” vezetője. Ezen a hétvégén szombaton a  Czabai kert – Fundoklia a cél, vasárnap az Érdi-Sóskúti fennsík, október 17-én pedig az Óváros. A mindhárom alakalommal gyaloglók kis kártyán gyűjthetnek pecséteket a közös mozgást dokumentálva, hogy a végén városi ajándékcsomaggal legyenek gazdagabbak. 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email