22_03_29_erdmost_nincskep

Október 23-ig biztosan nem adják vissza az Esküdt utcai vasúti átjárót

22_03_29_erdmost_nincskep

Október 23-ig biztosan nem adják vissza az Esküdt utcai vasúti átjárót

Szeptember 22-én a NIF Zrt. közleményben tudatta, hogy lezárta az Esküdt utcai vasúti átjárót az Érd és Érd alsót összekötő vágány projekt munkálatai apropóján. A tervek szerint október 9-én visszaadták volna a forgalomnak az utat, azonban most megkeresésünkre közölték, hogy kitolták a határidőt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Azt írták, hogy a fejlesztés részeként megvalósuló Érd-alsó – Érd állomás közötti összekötő vágány jelentős többletkapacitást eredményez majd a mai állapothoz képest, mivel a pálya már 80 km/h pályasebességgel lesz járható 225 kN tengelyterhelés mellett.

A projekt keretében új felsővezeték, távközlési hálózat, vonatbefolyásoló és biztosítóberendezések, valamint műtárgy (híd) épül.

A kizárás ideje alatt az építési technológia jellegéből fakadóan a gyalogos és kerékpáros közlekedés sem megoldható. A tervek szerint a munkával október 9-ig végeztek volna, azonban most azt írták, hogy kábelalépítményi kivitelezés során felmerült technológiai változás (előre nem látott közművek) miatt a lezárás meghosszabbítására van szükség 2020.10.23. 18:00-óráig.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email