22_03_29_erdmost_nincskep

Október 2020-ban is a látás hónapja

22_03_29_erdmost_nincskep

Október 2020-ban is a látás hónapja

A Látás Hónapja immár 14 éve egy nagyszerű lehetőség arra, hogy kiemelt figyelmet fordíthassunk az egyik legfontosabb érzékünkre, a látásunkra.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Nyáron az emberek sokkal jobban látnak, és ahogy elkezd korábban sötétedni, akkor veszik észre, hogy gond van a látásukkal. Az október az első olyan hónap, amikor rohamosan csökkenni kezd a világos órák száma, így nem véletlen, hogy október lett a látás hónapja. Zimányi Géza ophttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgetrista-kontaktológus szerint ketté kell választani a szem betegségeit és a látási hibákat. „A látás hónapjában szemészeti szűrés zajlik, melynek lényege, hogy megnézik, hogy szükség van-e egyáltalán látásvizsgálatra. Nem a szem betegségeiről, hanem a látási hibákról szól. A szemvizsgálat már kifejezetten a betegségek feltérképezésére szolgál, ez már gyógyszeres kezelést, adott esetben orvosi beavatkozást igényel.”

Ezek után már azon sem csodálkozunk, hogy az ophttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgetrista és a szemész orvos máshoz ért.  Az ophttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgetrista-kontaktológus az a szakember, aki a szem fénytörésével foglakozik. „Ha valaki nem lát élesen közelre vagy távolra, sokat fáj a feje, szemüveget vagy kontaktlencsét szeretne felíratni, akkor ophttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgetristához kell fordulni. Ő egyébként ugyanúgy a SOTE-n tanul, mint a szemész, annyi a különbség, hogy nem írhat fel gyógyszert és nem tanul meg műteni. A szemész pedig szemgyulladás, szembetegség esetén segít, műt és gyógyszert ír fel. Viszont ahogy mi nem tanulunk meg műteni és gyógyszert felírni, ők sem tanulják meg, hogyan kell a fénytöréssel vagy a szemizom egyensúllyal foglalkozni”

Zimányi Géza a Látás Hónapja kapcsán végül arra is felhívta a figyelmet, hogy melyek azok a panaszok, amelyek indokolttá teszik a látásvizsgálatot. Ha valaki sokat hunyorog, zavarja a fény, nagyon sokat fáj feje, olvasáskor a következő sort nehezen találja meg, néha összefolynak a betűk, elhomályosodik a kép, reggel jobban lát, este rosszabbul, sokat pislog, gyorsan szárad a szeme vagy bevörösödik a szemkörnyéke, érdemes szakemberhez kell fordulni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email