22_03_29_erdmost_nincskep

„Vagy nagyon tudatlan, vagy nem mond igazat, aki azt mondja, nem hallott erről”

22_03_29_erdmost_nincskep

„Vagy nagyon tudatlan, vagy nem mond igazat, aki azt mondja, nem hallott erről”

Így kommentálta T. Mészáros András, az érdi Fidesz elnöke azt, hogy Szolnoki Gábor, Tárnok előző fideszes polgármestere a nagyközség lakossági fórumán azt állította, egészen 2018 márciusáig nem kapott arról hivatalos értesítést, hogy ipari park épül Tárnok közvetlen szomszédságában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

T. Mészáros András pénteki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre elmondta, hogy szerinte Szolnoki Gábornak meg kellett volna néznie a saját és a környező települések építési szabályzatait, mert 2004 óta törvény rendelkezik arról, hogy azon a területen ipari parkot, gazdaságfejlesztési övezetet lehet csinálni.

Az érdi Fidesz elnöke emlékeztetett rá, hogy az agglomerációs törvényt 2004-ben fogadták el, és azt is folyamatos országos, megyei és települési főépítészi egyeztetések előzték meg. „A szerkezeti terv úgy készült, hogy Százhalombattát, Nagytétényt, Tárnokot, Sóskutat, tehát a környező településeket is megkérdeztük, valamint a különböző szakhatóságokat is. Ezeknek az egyeztetése sokszor két-három évig is eltart. Az agglomerációs tervet 2000-ben kezdtük el az agglomerációs tervet megalkotni és 2004-ben lett belőle valami”, magyarázta T. Mészáros András.

„Ha azt mondja valaki akár Tárnokon, akár Érden, hogy nem is hallott erről, akkor az tényleg vagy nagyon tudatlan, vagy pedig nem mond igazat”, összegezte mondandóját ezzel kapcsolatban T. Mészáros András.

Az érdi Fidesz elnöke szokásos heti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a városvezetés már két nagy beruházást (a Jysket és a Lenovot) „elüldözött” Érdről, és csak most kezdett el nekik is „derengeni”, hogy mégiscsak szükség van ipari parkra. Ha azonban korábban, „2017-ben, 2018-ban Csőzik úr és baloldali, zöld szervezetekből álló, liberális hisztihadserege nem teszi tönkre azokat az előterjesztéseket, amelyek a gazdaságfejlesztési övezettel kapcsolatosak, és nem áll be az agrárlobbi érdekeit védeni Érd városával szemben, akkor a Jysk és a Lenovo már itt építkezne Érden.”

(Csőzik László többször beszélt már az ipari parkról, legutóbb a közgyűlésen fejtette ki, hogy Érd gazdaságát erősíteni kell, és ehhez nélkülözhetetlenek az ipari parkok és a nagyvállalatok. Akkor azt is elmondta, hogy mindent elkövettek – a kormánnyal szorosan együttműködve – , hogy a Lenovo gyár Érdet válassza, valamint, hogy azon lesznek, hogy benépesüljön a már rendelkezésre álló ipari park.)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email