22_03_29_erdmost_nincskep

Szinte egész Diósd 30-as övezet lehet

22_03_29_erdmost_nincskep

Szinte egész Diósd 30-as övezet lehet

Ez is az elképzelések között szerepel, mert bár a kamionos tranzitforgalmat tiltó táblákat örömmel fogadták a diósdiak, de vannak még kritikus helyek a városban, amelyek ügyében több zaj-, sebesség- és forgalomcsillapítóterv, illetve intézkedés készül – közölte a polgármester az Érd FM 101.3-on.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A városon át menekülőutat kereső kamionok számára már jó előre jelzik például az M0-áson, hogy tranzitként nem használhatják a települést. A tiltótáblákat a napokban helyezték ki. Spéth Géza polgármester elmondta: mérhetetlen mennyiségű autó zúdul a városra naponta, és ehhez társultak még az M0-s javítása kapcsán a mindennapos dugók, emiatt a kamionok kerülőutat próbáltak találni maguknak, de Diósdon nem lehetett már közlekedni, megnőtt a zaj és a légszennyezettség is.

Közben elindították azt az előzetes felmérést, amelyben várják a diósdiak véleményét, észrevételeit a város közlekedési koncepciójához. Hozzászólhatnak a polgármester közösségi oldalán a témához kapcsolódó poszt alatt, vagy elküldhetik javaslataikat emailben, az onkormanyzat@diosd.hu, vagy a polgarmester@diosd.hu címen, de postán is. 


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email