22_03_29_erdmost_nincskep

Közel a cél

22_03_29_erdmost_nincskep

Közel a cél

Eddig kicsivel több mint 1 millió forint gyűlt össze a Fészek jótékonysági futáson. Október 4-éig azonban még van idő csatlakozni a kezdeményezéshez, hogy összejöjjön az az eredetileg kitűzött 1millió 800 ezer forint, amivel fedezni tudnák a gyermekotthon lakóinak féléves étkezési költségeit.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

– Fantasztikus érzés megtapasztalni, hogy milyen sokan összefogtak és megmozdultak a Fészekért és a bajba jutott gyermekekért – mondta el Nyitrai-Hell Szilvia, a Fészek Gyermekvédő Egyesület titkára az Érd FM 101.3 megkeresésére.

Mint azt korábban megírtuk, idén, a járványhelyzet miatt „virtuálisan” tartják meg a hat éve hagyománnyá vált Fészek-futást. Ami azt jelenti, hogy online jelentkezéssel és utalással, egyéni futással támogathatjuk a Fészek Gyermekvédő Egyesület érdi Gyermekek Átmeneti Otthonának kis lakóit.

Csütörtök délelőttig 1.029.604 forint gyűlt össze az egyesület bankszámláján a futásból származó adományokból. Nyitrai-Hell Szilvia elmondta, hogy az eseményen eddig 170-en regisztráltak online, akik 1200 kilométert futottak le.

A Fészek 600 érmét készíttetett azoknak, akik futással és utalással támogatják őket, úgyhogy érme még van bőven kiadó. A hétvégén ráadásul barátságosabb, a kocogásnak kedvező időjárás is várható, így aki kedvet érez ahhoz, hogy csatlakozzon a kezdeményezéshez, vasárnapig még megteheti. Regisztrálni erre a linkre kattintva lehet, az adományokat pedig a Fészek Gyermekvédő Egyesület 11742111-20027928 bankszámlaszámára (közleménybe: jótékonysági futás+név) várják a szervezők. 

A Fészek Gyermekvédő Egyesületet talán már senkinek sem kell bemutatni Érden, hiszen huszonegy éve nyitották meg a Gyermekek Átmeneti Otthonának kapuit előbb Érdligeten, majd 2002-ben a Karolina utcában. Azóta több száz bajba jutott gyermeknek és sokszor édesanyjuknak is biztosítottak átmeneti fészket. Közben az egyesület nevelőszülői hálózatot is működtet, mert hiszik és vallják, hogy a gyermekeknek családban kell nevelkednie. Az egyesület munkáját mind a társadalom, mind a szakma elismeri: tavaly Jószolgálat-díjjal tüntették ki őket, és a Szülők Fóruma Egyesületétől is átvehették az általuk alapított Aranyszárnyú Írisz Empátia Díjat.


 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email