22_03_29_erdmost_nincskep

Érden is indul a Világ Gyalogló (HÓ)Nap

22_03_29_erdmost_nincskep

Érden is indul a Világ Gyalogló (HÓ)Nap

Érd is csatlakozik a Világ Gyalogló (hó)Nap országos versenyhez. Három túra lesz, amelyeken szakértő előadók fognak mesélni a természeti kincsekről, épített örökségünkről, történelmünkről és egyéb érdekességekről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A gyaloglás egészségmegtartó hatásaira hívja fel a figyelmet a Világ Gyalogló Nap, amely keretében egész októberben országszerte több mint száz rendezvényen sétálhatnak, túrázhatnak együtt családok, iskolatársak, baráti társaságok.

A nemzetközi mozgalmat 1992-ben indították útjára, Magyarország 1999-ben lépett a rendező országok sorába. 

A gyaloglás az a mozgásforma, amelyet korra, nemre, edzettségi szintre való tekintet nélkül bárki űzhet, ráadásul társakkal, barátokkal közösen gyakorolva remek időtöltés is.

Mindezeken túl az intenzív gyaloglás kutatásokkal alátámasztva számos pozitív egészségügyi hatással bír: többek között csökkenti a szívbetegségek és a stroke kockázatát, megelőzhető vele a cukorbetegség, javul az állóképesség, segít a csontritkulás megelőzésében.

A Nordic Walking Érd is csatlakozott a programhoz, három alkalommal hívják az érdieket sétálni.  Október 10-én és 11-én, valamint 17-én. Mindhárom alkalommal délelőtt 9 órakor lesz az indulás.

  • 10-én a Czabai kert – Fundoklia a cél (találkozó: Kőrösi iskola mellett az Aggteleki utcában)
  • 11-én az Érdi-Sóskúti fennsík (találkozó a napközis tábor előtt)
  • 17-én Óváros (találkozó a Termál parkolójában).

Mindhárom alkalomra szeretettel várják a túrázókat és a sétálókat a szervezők. Akik mindhárom alkalmon részt vesznek, a „telepecsételt” részvételi lap mellett egy apróbb ajándékot is kapnak!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email